Een vleugje platteland in huis: ideeën voor een landelijke badkamer 

Ben je op dit moment de nodige inspiratie op aan het doen voor het inrichten van een nieuwe badkamer? En gaat je hart net even wat sneller kloppen van een prachtige badkamer in een landelijke stijl? Dat deze stil vandaag de dag nog steeds erg geliefd is, is niet zo gek. Een landelijke stijl oogt meteen erg knus en stijlvol en je haalt ook nog eens erg goed een vleugje platteland in huis. Hoe je dit het beste aan kunt pakken en wat voor soort elementen echt niet mogen ontbreken, lees je in dit artikel.

Maak gebruik van lichte kleuren, zoals gebroken wit en beige

Op het moment dat je de keuze maakt voor een landelijke badkamer bij jou in huis, zoals een badkamer van Brugman, dan merk je al snel dat het gebruik van lichte kleuren erg geliefd is. Je kunt daarbij denken aan kleuren zoals beige en gebroken wit. Dit zorgt voor een erg mooie en rustige basis en dit vormt ook weer een mooi contrast met de decoratieve elementen waar een landelijke badkamer zo bekend om staat.

Pas een metrotegel toe als je de bekleding voor de wand uit gaat zoeken

Het uitzoeken van de tegels bepaalt natuurlijk ook voor een erg groot deel de sfeer en de stijl van de landelijke badkamer. Om deze sfeer en stijl zo goed mogelijk te benadrukken, kun je de keuze maken voor een metrotegel. Je herkent dit type tegel aan de rechthoekige vorm en de lichte glans over de tegel heen. Lijkt dit formaat je toch net even wat te druk, te opvallend? In dat geval kun je ook altijd kiezen voor een geglazuurde en vierkante tegel bij jou in de badkamer in huis.

Heb je al gedacht aan een wastafelmeubel met een sierlijke handgreep?

Op het moment dat de basis uit is gekozen en je dus precies weet wat voor tegel en wat voor kleur er terug gaat komen in de badkamer, is het de hoogste tijd om ook goed na te denken over de rest van de indeling van de badkamer. Denk daarbij aan het uitzoeken van het wastafelmeubel. Dit bepaalt voor een erg groot deel de sfeer en de uitstraling van de badkamer, dus kies bijvoorbeeld voor een wastafelmeubel met een sierlijke handgreep.

Investeer in decoratief sanitair, zoals een ligbad op pootjes

Maar ook op het sanitair is het een goed idee om verschillende soorten modellen met elkaar te vergelijken. Heb je bijvoorbeeld wat meer ruimte vrij in de badkamer? Dan mag een ligbad op pootjes natuurlijk niet ontbreken. Maar je kunt ook denken aan een toilet met decoratieve elementen. En kies je voor meer kastruimte, bijvoorbeeld door een mooie badkamerkast in de badkamer te laten monteren? Door dit in dezelfde stijl uit te zoeken als het wastafelmeubel, zorg je meteen voor een geweldig totaalplaatje. En dat is natuurlijk wel zo belangrijk om te weten.

Ga voor een mooie eenheid in de badkamer door een complete badkamer in een badkamerwinkel te kopen

Het uitzoeken van de badkamer van je dromen hoeft gelukkig niet zo ingewikkeld te zijn. Kies er gewoon voor om een keer een bezoek te brengen aan een badkamerwinkel bij jou in de buurt. Hier kun je meteen zien hoe een badkamer in een landelijke stijl het beste tot zijn recht komt. En door meteen te investeren in een complete badkamer, kun je ook nog eens aardig in de kosten besparen. Voor iedere ruimte en iedere smaak is er altijd wel een passend aanbod en een badkamer in een landelijke stijl is ook nog eens in verschillende soorten prijsklassen te verkrijgen.