Preloved parels zoeken: deze items shoppen we het liefst tweedehands

Onze oosterburen zijn daarentegen geïnteresseerd in heel andere items.

Zowel de planeet als je portemonnee heeft er profijt van én je kunt de uniekste items scoren. Tweedehands kleding shoppen is momenteel helemaal in de mode. Maar naar welke stukken speuren we eigenlijk het meest?

Second Hand September

Velen denken bij het aanbreken van september aan de herfst, maar deze maand markeert ook het begin van Second Hand September. Een aantal jaar geleden riep Oxfam dit initiatief in het leven om fast fashion onder de aandacht te brengen en om mensen aan te moedigen om slim te kopen. Gedurende de maand september spoort de organisatie mensen extra aan om duurzaam te kopen en om nog goede spullen die niet gebruikt worden te doneren.

Gelukkig is tweedehands shoppen iets waar veel mensen al wel mee bekend zijn, zo merkt ook tweedehands platform Sellpy. Steeds meer mensen kopen en verkopen via Sellpy. Ter ere van Second Hand September was het platform dan ook benieuwd wat mensen het liefst tweedehands op de kop tikken. Hiervoor keek Sellpy naar het shopgedrag van hun consumenten in de zeven landen waar het platform actief is. En wat blijkt? In Nederland doen we het toch net even anders dan in andere landen.

Tweedehands shoppen

Nederlanders blijken het allerliefst premium items te shoppen op het tweedehands platform. Denk aan truien van Ralph Lauren of tassen van Prada. Onze oosterburen speuren naar heel andere preloved items. In Duitsland en Oostenrijk is er veel vraag naar kleding van het outdoor- en sportmerk Patagonia. In Nederland zijn we echter wat minder geïnteresseerd in dat label.

In Oostenrijk is ook enorm veel interesse in de dirndl (traditionele Oostenrijkse klederdracht) en in Finland zoekt men veel naar avondjurken. Het zal niet verrassend zijn dat Nederlanders niet zo geïnteresseerd zijn in die eerste categorie, maar ook naar avondjurken zoeken wij niet zoveel. Waar we wél naar zoeken zijn blazers en jumpsuits.

Grappig genoeg shoppen de Nederlandse gebruikers van Sellpy ook liever op een ander moment dan de inwoners van andere landen. Wij speuren het liefst op donderdagavond naar preloved items, terwijl de zondagavond in de meeste Sellpy-landen het populairste moment is om dit te doen.

Bron: Sellpy | Beeld: cottonbro studio (pexels) 

Laatste nieuws