Op dit tijdstip kun je je nachtcrème het beste aanbrengen

Het is veel specifieker dan we dachten.

Je kunt gezegend zijn met goede genen, maar over het algemeen moeten mensen goed voor hun huid zorgen om ‘m stralend en gezond te houden. ’s Avonds een nachtcrème aanbrengen kan een goed begin zijn. Mits je ‘m op het juiste tijdstip aanbrengt.

Beste tijdvak

Onze badkamer staat vol met smeersels, serums en potjes crème die we braaf op ons gezicht smeren. Maar wil je het beste resultaat, dan kun je beter rekening houden met wanneer je het op moet smeren. En met name voor nachtcrème is dat later dan je denkt.

Slecht nieuws, want het is niet weggelegd voor degenen die het liefst vroeg onder de wol kruipen. Volgens huidexperts kun je namelijk het beste tussen 11 uur ’s avonds en 4 uur ’s ochtends je crèmepje aanbrengen. In deze nachtelijke uren zou de huid namelijk het meest ontvankelijk zijn voor de verzorgende eigenschappen van het product.

Huidvernieuwing

In dit tijdvak zou de huid van je gezicht zich acht keer sneller vernieuwen dan gedurende de rest van de dag. Onzuiverheden worden naar buiten gebracht (we zijn allemaal weleens wakker geworden met een die-zagen-we-niet-aankomen pukkel) en er wordt meer collageen geproduceerd. En je nachtcrème, die wordt dus beter opgenomen tussen deze tijdstippen in, wat zou resulteren in een stralendere huid in de morgen. We hebben het nog niet geprobeerd, maar het lijkt ons een gevalletje ‘Baat het niet…’

Wat hoe dan ook belangrijk blijft, is het goed reinigen van de huid voordat je de crème aanbrengt. Smeren maar!

Bron: Beau Monde | Beeld: cottonbro studio (Pexels) 

Laatste nieuws