Na zoveel jaar wordt het tijd om je dekbed te vervangen

Hoe lang heb jij die van jou al?

Het is niet bepaald een hot topic om het over te hebben, maar het is wel een onderwerp waar iedereen mee te maken krijgt: na hoeveel tijd is je dekbed aan vervanging toe?

Vervangen

Hoe mooi je dekbedovertrek ook nog oogt, na verloop van tijd moet je toch afscheid nemen van dit beddengoed. Uit onderzoek van National Sleep Foundation blijkt dat veel mensen hun dekbedovertrek na twee jaar de deur uitdoen. Maar is dit ook de beste tijd? Kort gezegd: ja. Na twee jaar heeft je dekbedovertrek z’n beste tijd wel gehad.

Slijtage

Als je het overtrek regelmatig gebruikt en wast kunnen de vezels afbreken en begint het beddengoed tekenen van slijtage te vertonen. Al betekent het niet dat je na twee jaar om hygiënische redenen je beddengoed moet weggooien. Alleen als ze er versleten uitzien en ook zo voelen is het tijd om nieuw beddengoed aan te schaffen. Maar mocht je nu twijfelen of je dat ene dure dekbed wel of niet wilt aanschaffen? Dan is het goed om te weten dat-ie na twee jaar waarschijnlijk niet meer zo mooi is.

Bron: Tips en Weetjes | Beeld: Lina Kivaka (Pexels)