De 'butterfly bob' is onze favoriete haartrend voor dit najaar

Volgens haarstylisten is de korte coupe geschikt voor iedere gezichtsvorm.

29th Annual Screen Actors Guild Awards

Zeg maar vaarwel tegen je lange lokken, want korte kapsels zijn helemaal hip. We schreven al vaker dat de bob in populariteit toeneemt, maar momenteel is er één specifieke variant aan een serieuze opmars bezig. De 'butterfly bob' is al geliefd onder menig beroemdheid en we voorspellen dat we de haartrend deze herfst ook massaal in het straatbeeld terug zullen zien.

Butterfly bob

De butterfly bob – die we graag het flirterige zusje van de traditionele bob noemen – heeft de laatste tijd haar sporen al verdiend. De haartrend werd massaal gegoogeld en de hashtag butterflybob werd ruim 382.000 keer bekeken op TikTok. Dat de bob een grote favoriet is, moge dus duidelijk zijn. Volgens een gerenommeerd haarstylist van de bekende Londense kapsalon Top One komt dat omdat het een fijne, speelse variant van de standaard bob is: ''Er wordt gespeeld met lagen en lengtes met veel minder structuur, waardoor het haar het gezicht op een natuurlijke manier omlijst'', legt ze uit.

Inspiratie

Hoe dat er precies uit ziet? Kijk maar; de volgende ladies zijn al fan!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Zendaya (@zendaya)

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht dat is gedeeld door @lateciat

Geschikt voor iedere gezichtsvorm

Volgens de expert bij Top One past de coupe bij verschillende gezichtsvormen, maar moet de snit worden aangepast om 'm bij iedereen perfect te laten passen. Ze legt uit: “Als je een ronde of vierkante gezichtsvorm hebt, kun je het beste kiezen voor een golvend middengedeelte dat de aandacht naar het midden van je gezicht trekt. Hierdoor ontstaat de illusie van een langere gezichtsvorm."

"Voor een ovale gezichtsvorm laat je de lagen juist van het gezicht afvloeien." Hierbij zou je volgens haar het beste kunnen kiezen voor een lengte tot aan de kin of net onder de kin. Tot slot vertelt ze: “Als je een hartvormig gezicht hebt, kunnen krullen op kinlengte helpen het gezicht zachter te doen lijken en wat beweging toevoegen. Het wordt hierdoor rond de kaaklijn voller en er ontstaat balans en symmetrie."

Aha: het geheim om het korte kapsel voor iedereen passend te laten zijn, is dus om de lagen lang genoeg te houden zodat er ruimte is om te knippen naar je gezichtsvorm. Durf jij het aan?

Bron: Top One Hair and Beauty, Instagram | Beeld: Instagram, NL Beeld

Beauty
  • 29th Annual Screen Actors Guild Awards. Fairmont Century Plaza, Los Angeles, California. Featuring: Zendaya Where: Los Angeles, California, United States When: 26 Feb 2023 Credit: BauerGriffin/INSTARimages