Welke stap je echt niet mag overslaan in je nail care routine

Niet ingewikkeld, wel hartstikke nodig.

Van skincare hebben we inmiddels een topprioriteit gemaakt, maar nagelverzorging blijft nog een beetje achter. Zo vergeten veel mensen om goed voor hun nagelriemen te zorgen, en laat dat nu net een must zijn voor schitterende en goed verzorgde nagels.

Belang van nagelriemverzorging

Wanneer we denken aan de perfecte manicure, richten we ons vaak op de lengte van onze nagels en welke kleur nagellak we willen. De echt absolute basis vergeten we echter nog weleens: het verzorgen van de nagelriemen. En dat is zonde, want echt mooie nagels kun je pas realiseren als die kleine randjes rondom je nagels gezond zijn.

Nagelriemen zorgen ervoor dat je nagels gehydrateerd blijven, en dat is weer nodig om je nagels sterk en flexibel te houden. Als je je nagelriemen niet goed verzorgd kunnen ze beschadigd raken. Dit kan vervelende gevoelen hebben voor de nagelmatrix. De nagelmatrix (ook wel nagelwortel genoemd) ligt onder de huid en vormt het begin van je nagel. Wanneer je nagelriemen beschadigd zijn, kan het de nagelmatrix blootstellen aan mogelijke infecties, waardoor er schade aan je nagels kan ontstaan. Bovendien beschermen nagelriemen je tegen ziekteverwekkende indringers, zoals bacteriën en schimmels.

Stappenplan voor gezonde nagelriemen

Hoe je nagelverzorgingsroutine er ook uitziet, het is een absolute must om ook je nagelriemen te verzorgen. Doe je dat momenteel nog niet? No worries, het is helemaal niet ingewikkeld. Volg simpelweg de volgende stappen met de producten van Herome op:

• Vermijd het (weg)knippen van je nagelriemen. Duw ze in plaats daarvan zachtjes terug met tools zoals de Herome Cuticle Pusher. Let op dat je de Cuticle Pusher altijd schoon en hygiënisch houdt.

• Voed je nagelriemen met producten zoals de Herome Cuticle Remover of Herome Cuticle Cream. En voor degenen die altijd onderweg zijn, is de Herome Cuticle Softener Pen een must-have tool, verzorging en cuticle pusher in één!

• Voor nagelriemen die wat extra liefde nodig hebben, is de Herome Cuticle Night Repair “Wonderpen” een game-changer. Dit krachtige serum bevat jojoba- en amandelolie die samenwerken om de nagelriemen te herstellen. Good to know: geeft direct verlichting bij ontstoken nagelriemen.

Mooie nagels beginnen dus bij gezonde nagelriemen. Vergeet tijdens je volgende at home manicure daarom niet om wat liefde te geven aan die kleine helden rondom je nagels. Je zult versteld staan van het verschil dat het maakt!

PS: Om je een handje te helpen kun je tot en met 31 oktober gebruik maken van de 20 procent kortingscode Cuticlecare_marieclaire op het gehele assortiment van herome.com.