Marie Claires weekendtips

Er is weer genoeg te doen dit weekend!

Nog niks gepland dit weekend, maar wil je wel graag iets doen? Marie Claire tipt! Dit wil je aankomend weekend niet missen.

Eet een ijsje bij de allereerste Ben & Jerry’s pop-up store

Aankomend weekend komt Ben & Jerry’s met iets heel erg leuks: de Chunky Experience, hun allereerste pop-up store ooit. Twee weekenden lang kunnen ijsliefhebbers en Ben & Jerry’s fans zich in de wereld van het overheerlijke ijsmerk dompelen. Letterlijk, want je neemt er een duik in een pint Ben & Jerry’s – waar de chunks en swirls je om de oren vliegen. Het is niet alleen een genot voor je smaakpapillen, maar voor al je zintuigen. Je kunt je favoriete Ben & Jerry’s smaak namelijk ook voelen, ruiken, zien en beleven.

Wanneer:
Vrijdag 15 september tot en met zondag 17 september.
Vrijdag 22 september tot en met zondag 24 september.

Waar:
Ben & Jerry’s pop-up store | In de Hofbogen, Raampoortstraat 16, Rotterdam.

B&J pop-up store

Bezoek Store of Daydreams

Aankomende zaterdag opent Store of Daydreams de allereerste winkel van het luxe kinderwarenhuis van Europa in Laren! Hier kun je kledingstukken van de nieuwste collectie van high-end kindermerken shoppen, denk aan merken als Gray Label, Donsje Amsterdam, Mini Rodini, Tommy Hilfiger en Chloë. Ook biedt het warenhuis een uitgebreid assortiment op het gebied van interieur, spelen en beleven.

Wanneer:
Vanaf zaterdag 16 september geopend.

Waar:
Store of Daydreams | Naarderstraat, Laren.

Ga dineren in een fort

Bij reizend pop-up restaurant SterkWater ga je uit eten op een plek waar je anders niet komt; de forten en kastelen van de Hollandse Waterlinie. Aan lange tafels in een intieme sfeer, te midden van de natuur geniet je van een op de locatie afgestemd menu en livemuziek, en beleef je het verhaal van de unieke plek. In september staat SterkWater bij Fort bij Abcoude, het oudste fort (1885) van de Stelling van Amsterdam. Met een pontje worden de gasten overgezet en gaan aan tafel in het oude kruitmagazijn naast de slaapvertrekken van de soldaten. Gelukkig is het menu wel wat luxer dan destijds!

Wanneer:
Tot en met 24 september.

Waar:
Fort bij Abcoude | Molenweg 19, Abcoude.

Bezoek expositie Cutting Edges over het eeuwenoude ambacht van het maken van schoenen

Heb jij net als wij een enorme schoenentik? Dan vind je het vast leuk om er van alles en nog wat over te weten te komen. Het Waalwijkse Schoenenkwartier toont een expositie die het eeuwenoude ambacht van het maken van schoenen onder de aandacht brengt. Wel zo interessant, want recente ontwikkelingen zoals 3D-printen en het hergebruiken van oude sneakers dagen de bestaande dynamiek van het ambacht uit. Zes ontwerpers doken het lab in om aan creaties te werken, en dat levert een hele hoop schoenvertier op. De expositie Cutting Edges is al vanaf begin mei te bewonderen, en dit weekend is je allerlaatste kans!

Wanneer:
Tot en met 17 september.

Waar:
Schoenenkwartier | Raadhuisplein 1, Waalwijk.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Schoenenkwartier (@schoenenkwartier)

Kijktips

Zin in een beetje ontspanning dit weekend? Dan kun je ook prima neerstrijken op de bank met een hoop leuks op de streaming-diensten. Zo kwam Netflix vandaag met de Nederlandse thrillerserie Het Gouden Uur, met een hoofdrol voor Mocro Maffia-ster Nasrdin Dchar. Liever een fijne docu? Dan kun je nu terecht op HBO Max, waar de gloednieuwe documentaire over Donyale Luna te zien is, een van de eerste zwarte modellen die op de cover van Vogue en Harper’s Bazaar in Europa verscheen. Mocht je trek hebben in een fijne portie reality-drama: het vierde seizoen van The Real Housewives of Salt Lake City is nu te bekijken op Viaplay.

Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws