Dit zijn de vijf populairste parfums van 2023 tot nu toe

Heerlijk ruiken is altijd in de mode.

Je outfit mag dan het eerste zijn wat mensen zien als je een ruimte binnenkomt, maar als je lekker ruikt is het vooral je geur die bijblijft. Mocht je parfumgarderobe toe zijn aan een nieuwe geur, dan wil je wellicht eentje kiezen die goed scoort. Daarom op een rijtje: de populairste parfums van 2023 tot nu toe.

De populairste van 2023

Over smaak valt niet te twisten. Wat volgens de één een heerlijke geur is, valt bij een ander niet altijd in de smaak. Statistieken kunnen echter niet betwist worden. Met Marie Claire UK delen twee grote parfum retailers, Look Fantastic en Cult Beauty, wat de bestverkochte parfums van dit jaar tot nu toe zijn.

5. Hermès Terre d’Hermès Eau de Toilette

Misschien is het moeilijk te bevatten, maar citrus-elementen in parfum werden lange tijd alleen toegevoegd aan geuren voor mannen. En dat terwijl de geur bij alle genders in de smaak valt. Citrusgeuren maakten zeker dit jaar een comeback. Deze geur van Hermès met citrus-hinten is volgens Lookfantastisch een van de populairste geuren van dit jaar.

4. Le Labo Santal 33 Eau de Parfum

Geuren die het al-tijd goed doen, zijn die van Le Labo. Een absolute klassieker die niet van de troon valt te stoten is Le Labo Santal 33. Cult Beauty bericht dat de geur zijn populariteit te danken heeft aan diens houten en leren topnoten.

3. Yves Saint Laurant Libre Eau de Parfum

Bloemengeuren die wel erg traditioneel en vrouwelijk zijn? Niet die van Yves Saint Laurant. Bloemig is de Libre zeker, maar door de noten van cedar en de lavendelhint is-ie ook fris en levendig. Volgens de statistieken van Lookfantastic schopt deze geur het dit jaar tot de top drie bestverkochte geuren.

2. Tom Ford Ombré Leather Eau de Parfum

De naam Ombré Leather geeft weer dat ook in dit parfum Tom Fords signature leather geur terugkomt. Echter is die in Ombré Leather lichter en frisser. Wellicht dat het parfum daarom in de top drie van de meest verkochte parfums op Lookfantastic staat.

1. Sol de Janeiro Brazilian Crush Cheirosa 62 Perfume Mist

Misschien heb je nog nooit eerder van de Brazilian Crush Cheirosa 62 Perfume Mist van Sol de Janeiro gehoord. Dit parfum is het goedkoopste uit het rijtje en dankt z’n immense populariteit aan TikTok. Het parfum met noten van pistachio, vanille en karamel ging viraal op het platform en is het meest verkochte parfum op Cult Beauty en Lookfantastic!

Bron: Marie Claure UK | Beeld: furkanfdemir (Pexels) 

Laatste nieuws