De leren jas raakt nooit uit de mode en zo dragen we 'm momenteel

Met name de zwarte variant van de leren jas is ongekend populair.

De herfst is officieel van start gegaan en de kledingvoorbereidingen voor het nieuwe seizoen zijn dan ook in volle gang. Eén item in het bijzonder leent zich perfect voor die steeds korter wordende dagen: de leren jas.

De styling

Een leren jas heeft dan wel een stoere uitstraling, maar het item is veelzijdiger dan de (faux) leather newbies misschien denken. Je kunt het dragen om een double denim-look wat te breken, maar het werkt ook als je een jeans met een wit overhemd draagt. En die ene bloemenjurk die toch wel wat tuttig lijkt? Die kun je meer pit geven door er een leren jas bij te dragen. Je kunt er vrijwel alle kanten mee op.

En vergeet ook niet te spelen met de kleur van een leren jas. Dat een (nep)leren jas voornamelijk verkrijgbaar is in het zwart, betekent niet dat je met een bruine, gele of zelfs rode variant de plank misslaat. Sterker nog, met de juiste styling staat het fantastisch! Combineer bijvoorbeeld een roze leren jas met roze schoenen, zoals Emili Sindlev doet!

Benieuwd hoe andere personen de leren jas momenteel rocken? Wij speurden Instagram voor je af!

View this post on Instagram

A post shared by Aysha Sow (@aysha.sow)

Rainproof jassen

Een leren jas is misschien niet het item waarin je de typische regenachtige herfstdag wilt trotseren. In dat geval kun je de leren jas beter even aan de kapstok laten hangen. Regenbestendige jassen die ook al jaren in de mode zijn, zijn de gele unisex regenjas, de lange waterdichte trenchcoat (en dan het liefst eentje in de kleur camel) en een gevoerde puffer jacket. Kun je de leren jas mooi bewaren voor wat minder waterige dagen!

Beeld: NL Beeld, Instagram