Het mild exfoliëren van de huid is een stap in onze skincare-routine die we niet snel overslaan. Het exfoliëren van de hoofdhuid wordt dan weer niet met hetzelfde enthousiasme gedaan. En dat is niet eens zo heel gek: velen vragen zich namelijk af of dat wel nodig is.
Voordelen van de scrub
In Amerika is de hoofdhuidscrub al enkele jaren een staple in menig badkamerkastje, want ook onze hoofdhuid verdient de juiste zorg. Door een hoofdhuidscrub te gebruiken kun je je haargroei stimuleren en het draagt bij aan gezonde haarzakjes. En dat kan je haar op z'n beurt lichter doen voelen en glanzender en minder vet doen ogen. Met name wanneer je regelmatig je lokken met een fles droogshampoo te lijf gaat, kan een hoofdhuidscrub een enorm verschil maken.
Verschillende haarstylisten zijn overtuigd van de werking van de hoofdhuidscrub. Ook de in New York gevestigde haarstylist Trey Gillen sluit zich daarbij aan. “Hoofdhuidscrubs pakken hoofdhuidproblemen zoals roos, droogheid en vettigheid aan en ze helpen de haarzakjes gezond te houden om zo de haargroei en de kracht ervan te stimuleren”, vertelt Gillen aan HelloGiggles.
Hoe te gebruiken?
Hoe je de hoofdhuidscrub het beste kunt gebruiken en óf je het überhaupt wel moet gebruiken, verschilt per haartype. Celebrity hairstylist Irinel De León raadt mensen met dun tot middel dik haar aan om het haar in een scheiding te brengen om de scrub rechtstreeks op de hoofdhuid aan te brengen. Maak vervolgens met de vingertoppen cirkelvormige bewegingen om de scrub in te masseren. Spoel daarna uit.
Heb je dik haar of heel fijne zwarte krulletjes? Dan is het volgens De León beter om de scrub links te laten liggen. Voor mensen met deze haartypes is het lastig om de scrub na gebruik weer uit het haar te wassen. Volgens de haarstylist kun je dan beter kiezen voor haarproducten die van nature een exfoliërende werking hebben, zoals appelazijn. Ook dit middeltje gaat vette lokken tegen.
Bron: Hello Giggles | Beeld: Adobe Stock