Hoe gaat het nu met de cast van Gilmore Girls?

Met meer dan 150 afleveringen kunnen we wel stellen dat Gilmore Girls een waar succes was. De show is zelfs zo succesvol dat mensen ook na het revival-seizoen hopen dat er nog een vervolg komt. Hoewel die kans echter klein is, waren we toch benieuwd wat de cast momenteel dan wel doet.

1. Alexis Bledel

De actrice die de beroemde rol van Rory vertolkte, heeft het na Gilmore Girls druk gehad. Zo speelde ze in 2008 een rol in The Sisterhood of the Traveling Pants, naast Blake Lively, America Ferrera en Amber Tablyn, verschijnt ze in 2012 in een paar afleveringen van Mad Men, en speelde ze rol van Emily Malek in A Handsmaid's Tale.

2. Lauren Graham

Lauren Graham speelt de rol van de humoristische en nuchtere moeder Lorelai en heeft na het einde van de serie veel projecten gedaan. Kort na de show was ze te zien in de komische film Evan Almighty. Ook speelde ze een terugkerende rol in Parenthood, een handjevol Curb Your Enthusiasm-aflevering, vertolkte ze de rol van Joan in Zoey's Extraordinary Playlist en speelt ze de hoofdrol in de serie The Mighty Ducks: Game Changers. Maar dat is nog niet alles, want ze heeft ook een aantal best-selling boeken geschreven. Zo bracht ze onder andere de roman Someday, Someday, Maybe uit, en het boek Talking as Fast as I Can.

3. Kelly Bishop

De rol van Kelly Bishop als Emily Gilmore was een favoriet onder velen, al was het alleen maar om haar grappige oneliners (we kunnen vast allemaal de zin: 'Just let me buy my plane, Lorelai' quoten). Na de serie speelde ze in een paar afleveringen van The Marvellous Mrs. Maisel, Law & Order: Special Victims Unit, Bunheads, The Good Wife en The Watchful Eye. Ook speelde ze een aflevering in Halston, de modebewuste miniserie over de beroemde ontwerper.

4. Edward Herrmann

Edward Herrman, die de rol van Richard Gilmore speelde, heeft na het seizoen ook een paar rollen gespeeld. Zo speelde hij het raadslid in American Dad!, verscheen hij in zes afleveringen van The Good Wife, speelde een gastrol in CSI: Crime Scene Investigation en dook op als dominee in een aflevering van How I Met Your Mother. De acteur is in 2014 overleden aan een hersentumor.

5. Keiko Agena

De beste vriendin van Rory, Lane, werd gespeeld door Keiko Agena. Leuk feitje: toen de serie uitgezonden was Keiko 27 jaar en Alexis 19 jaar. Na de populaire serie heeft Keiko een paar gastrollen gespeeld in populaire televisieshows, zoals Castle, House, Scandal en Shameless. Ook was ze te zien in 13 Reasons Why en Prodigal Son. Haar meest recente rol was in de serie Better Call Saul.

6. Melissa McCarthy

Hoewel sommige fans het misschien niet meteen door hadden, is het echt waar: niemand minder dan actrice Melissa McCarthy speelt de rol van Sookie St. James. Kort na het einde van de show speelde ze in onder andere Samantha Who?, Bridesmaids, Ghostbusters, The Hangover: Part III. Maar daar houdt het lijstje niet op, want ze heeft ook terugkerende rollen in Mike & Molly, Nine Perfect Strangers, God's Favorite Idiot en Saturday Night Live. Haar meest recente rol is Ursula in de live-actiefilm The Little Mermaid.

7. Scott Patterson

De acteur Scott Patterson is misschien het meest bekend van zijn rol als Luke Danes, maar hij heeft ook hele andere rollen gespeeld. Zo was hij te zien in Saw IV, Saw V en Saw VI. Ook ha hij een terugkerende rol in The Event. Op het moment speelt hij een hoofdpersoon in Sullivan's Crossing, waarin ook Chad Michael Murray (die de rol van Tristin Dugray speelde) een hoofdrol speelt. Leuk om te weten: Scott is een podcast begonnen genaamd 'I Am All In With Scott Patterson', waarin hij commentaar geeft op elke aflevering van de serie.

Maar hoe zit het met de vriendjes van Rory? Of je nu team Dean, team Jess of team Logan was, de mannen hebben ook niet stilgezeten.

8. Jared Padalecki

Jared Padlaecki was het eerste vriendje en was in tientallen Gilmore Girls-afleveringen te zien. Na de serie speelde hij in House of Wax, een slasher-film met Chad Michael Murray, Paris Hilton en Elisha Cuthbert. Kort daarna kreeg hij de rol in Supernatural, een populaire dark fantasy-serie die maar liefst 15 seizoenen duurde. Op dit moment is hij te zien in de serie Walker, een remake van de populaire actiedrama Walker Texas Ranger uit de jaren '90.

9. Milo Ventimiglia

Milo Ventimiglia speelde de rol van Jess Mariano, de neef van Luke én de rebel van Stars Hollow. Na de serie was hij ze zien in de populaire sciencefictionshow Heroes, sprak hij een paar personages in voor de Wolverine- en Blade-animaties en speelde hij in 2013 in de serie Chosen. Tegenwoordig is hij het meest bekend van zijn terugkerende rol in This Is Us, waar hij ook een Emmy-nominatie voor kreeg. Ook speelde hij een korte periode in The Marvellous Mrs. Maisel.

10. Matt Czurchry

Matt Czurchry speelde de rol van de charismatische Logan Huntzerger, en zorgde ervoor dat fans van de serie in aanraking kwam met de beruchte Life and Dead brigade. Na de serie speelde hij een gastrol in Friday Night Lights, scoorde hij de rol van Cary Agos in de hitserie The Good Life en is momenteel te zien als Conrad Hawkins in de ziekenhuisserie The Resident.

Gilmore Girls: A Year in the Life

Heb je na het lezen van dit artikel zin om een Gilmore Girls marathon te houden? Naast de originele serie, is er in 2020 de miniserie genaamd Gilmore Girls: A Year in the Life uitgekomen. Hierin volgen we opnieuw de personages in hun drukke leven, en duiken er een hoop personages uit de originele serie op. Denk aan Miss Patty, Kirk, Taylor Doose, Paris Geller en Michel Gerard. Kortom, dat wordt smullen!

Bron: Elle, Elegance archief | Beeld: Gilmore Girls, NL Beeld