Met deze tips wordt december extra feestelijk (en fijn) 

 Nu de warme zomerdagen echt achter ons lijken te liggen, is het tijd om je weer voor te bereiden op het najaar. De één kan niet wachten, terwijl de ander er best tegenop ziet: de donkere dagen in december. Als je kijkt dat er best wat mensen in Nederland zijn die last hebben van een winterdip is dat niet heel gek.

 

Maar: gelukkig is er een aantal tips en tricks waarmee je de donkere maand iets lichter en vooral veel feestelijker kunt maken. Pak bijvoorbeeld een écht uit met sfeervolle kerstverlichting voor buiten en bezoek een gezellige kerstmarkt! In dit artikel geven we je enkele tips voor een fijne donkere decembermaand. 

Maak december lichter met sfeervolle kerstverlichting voor buiten 

Kenmerkend aan december zijn de kortere dagen. Op sommige dagen lijkt het door het grauwe weer bijna niet licht te worden. Je energielevel is daar niet altijd even blij mee. Daarom is het aan te raden om deze donkere maand zelf wat lichter te maken met lichtsnoeren en andere sfeervolle kerstverlichting voor buiten. Er is vandaag de dag van alles te koop op het gebied van kerstversiering en -verlichting. Versier de gevel van je huis met lichtsnoeren in verschillende kleuren van Twinkly. 

Of pak op een andere manier uit en ga voor een heuse kerstboom gemaakt van lichtsnoeren of andere kerstdecoratie in de vorm van kerststerren of sneeuwvlokken. Ook wanneer je niet over veel buitenruimte beschikt, kun je alsnog kerstverlichting ophangen om de boel wat op te fleuren in december. Natuurlijk is er ook voor binnen genoeg te vinden op het gebied van lichtsnoeren, kerstfiguren en andere lichtdecoratie. Zo zijn de dagen in de laatste maand van het jaar toch niet zo donker! 

 Organiseer een kerstdiner voor al je vriendinnen 

Hoewel je waarschijnlijk in december al genoeg te doen en te plannen hebt met familie, kun je vast nog wel een andere leuke activiteit gebruiken. Wat dacht je ervan om een kerstdiner voor al je vriendinnen te plannen? Doe dit vlak voor de feestdagen, zodat iedereen tijdens de kerstdagen zelf nog dingen kan plannen. Het grote voordeel van deze timing is dat er al heel wat lekkers in de supermarkt te vinden is voor je kerstdiner! 

Online vind je allerlei lekkere recepten voor dit soort avonden. Onze tip? Ga voor een themadiner waarbij je diverse gerechtjes maakt die heel goed matchen met een bepaald wijntje of een cocktail. Of spreek met je vriendinnen af dat iedereen een klein gerecht maakt en meeneemt, zodat er van alles op tafel staat. Dat is net zo feestelijk en kost jou wat minder tijd, geld en moeite. Ga daarbij voor een feestelijke dresscode, vrolijk de boel op met kerstverlichting en je hebt een heel fijn lichtpuntje in december.  

Geniet van de kerstlampjes en kraampjes op een kerstmarkt 

Nu december weer bijna begint, betekent dat ook dat er weer allemaal kerstmarkten te bezoeken zijn! Zowel in als buiten Nederland vind je de meest gezellige markten om lekker te shoppen, te eten en rond te struinen. Hoewel Duitsland bekendstaat om de grote kerstmarkten hoef je echt de grens niet over voor zo’n tof evenement. Bezoek bijvoorbeeld de grote kerstmarkt op het Vrijthof in Maastricht! Maak een rondje in het reuzenrad, warm op met glühwein en ga lekker shoppen met vriendinnen. 

De kerstmarkt in Valkenburg is eveneens de moeite waard. Ieder jaar vind je hier een kerstmarkt in de grotten van het stadje in het zuiden. Alleen voor die locatie moet je al eens langsgaan! Uiteraard shop je hier ook allerlei leuke kerstcadeaus en kun je er allemaal lekkere dingen eten en drinken. Combineer een kerstmarkt met een nachtje weg voor de full experience en je komt door alle sfeervolle kerstverlichting buiten en gezellige muziek veel vrolijker weer thuis! 

Geef je huis, studio of kamer een make-over in december 

Tot slot een tip voor iedereen die toe is aan een nieuwe leefomgeving in december: geef je woonplek een make-over. Kom je er nu achter dat je kamer, studio of woning toch best donker is voor de winter? Ga dan aan de slag in huis en vervang donkere meubels, tapijten en kleuren met lichte tinten. Koop bijvoorbeeld een nieuwe hoes voor over een donkere bank of vervang de donkere kussens met kussens in lichte kleuren.  

Een donkere muur zorgt er ook voor dat een ruimte donkerder en zo kleiner lijkt. Met een lik verf of nieuw behang kom je al een heel eind om je huis wat lichter te maken. Natuurlijk is het een must om je woonkamer in december een beetje op te leuken met kerstversiering en, als je er plek voor hebt, een kerstboom! Maak het zicht naar buiten vrij voor extra daglicht binnen en een goed zicht op de sfeervolle kerstverlichting voor buiten. 

 Openingsbeeld: Any Lane (Pexels)