Recap: deze streetstyle-trends spotten we tijdens Milan Fashion Week

Mode-inspiratie doe je al lang niet meer alleen tijdens de shows op.

Mailand Fashion Week: Promis bei der Tod's Modenschau

September is een gunstige maand voor het opdoen van mode-inspiratie. De Fashion Weeks zijn immers weer in volle gang. Die in Parijs ging gisteren van start, maar voor we naar de Franse hoofdstad trekken, delen we nog graag de street style trends die we tijdens Milan Fashion Week spotten.

Gespot

Milan Fashion Week kwam gisteren tot een einde en die in Parijs is momenteel in full swing. Mode beweegt snel. De trends die we buiten de Fashion Week Spring 2024 shows zagen voelden fris en modern – de meest stijlvolle attendees bewezen weer dat je mode-inspiratie ook off the runway kunt opdoen. En daarbij vielen de volgende trends ons op.

Ton sur ton

Modetrends komen en gaan, en daardoor kan het makkelijk zijn om verstrikt te raken in de eendagsvliegen onder de modetrends. Een manier om altijd classy voor de dag te komen is door je te hullen in een ton sur ton look, een memo die menig Milan Fashion Week goer ook heeft gekregen. En hoewel die stijl wel een beetje trendgevoelig is (een okergele + goudgele-look zou je tien jaar geleden niet zo snel zien), sla je met een ton sur ton look de modeplank nooit mis.

Shades of Grey

Mooi grijs is niet lelijk. Voor dat grijze muis-gevoel hoef je dus niet bang te zijn als je de modekleur du moment een kans wilt geven. Gasten van MFW wisten de kleur stijlvol te dragen: van grijze cut-outs tot uitgesproken jurken – al werkt een simplistische look met een grijs item van goede kwaliteit ook prima.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Aimee Song (@aimeesong)

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Lisa Ifi (@lisaifi)

Opvallend rood

Het is niet altijd makkelijk om rood in je dagelijkse look op te nemen. Toch wagen MFW-gasten zich er wel aan (al kun je in twijfel trekken in hoeverre de MFW-streetstyle valt te classificeren als een dagelijkse look). Wat styling betreft zit je altijd goed wanneer je een rood stuk combineert met zwarte items.

Futuristisch

In 2021 begonnen we meer te experimenteren met de futuristische trends en anno 2023 proberen we nog steeds een passende plek voor glimmende items in opvallende kleuren te vinden in onze garderobe. Caro Daur en Chiara Biasi rockten de look tijdens MFW.

Een casual touch

Sinds de pandemie doen we steeds minder moeilijk over een casual look. Sterker nog; zo'n casual look mag ook gezien worden tijdens een van de grootste mode-evenementen van het jaar. Emili Sindlev ging voor een heerlijke hoodie en Caroline Hu maakte van haar headphones een statement accessoire.

Paris Fashion Week

Hoewel Milan Fashion Week nog tot en met gisteren duurde, is die in Parijs gisteren ook van start gegaan. Tot en met dinsdag 3 oktober zullen de Parijse straten een grote catwalk zijn. Welke trends we daar allemaal zullen spotten? We'll let you know!

Beeld: NL Beeld, Instagram