Marie Claires weekendtips

Van toffe brunches tot toffe exposities.

Nog niks gepland dit weekend, maar wil je wel graag iets doen? Marie Claire tipt! Dit wil je aankomend weekend niet missen.

Spot Pokémons in het Van Gogh Museum

Een trip down memory lane combineren met een van de toonaangevendste schilders aller tijden? Het is een combinatie waar je misschien niet snel aan denkt, maar het is toch echt wat je tegenkomt als je naar het Van Gogh Museum gaat. In het museum hebben ze Pokémons een Van Gogh-sausje gegeven. Dit ter ere van het 50-jarige jubileum van Pokémon.

Pickachu bewonderen in Van Gogh-stijl? Het is mogelijk. Dito voor Eevee, Munchlax en Snorlax. Het is voor kinderen een leuke manier om kennis te maken met Van Gogh, maar ook voor volwassenen is deze tentoonstelling te leuk. En naast kunstwerken spotten, kunnen kinderen ook zelf leuke tekenworkshop en speurtocht volgen.

Wanneer:

Te bezoeken tot en met 7 januari.

Waar:

Van Gogh Museum | Museumplein 6, Amsterdam.

NN Kunstfestival

Nu we het toch over kunst hebben: wist je dat kunst goed is voor je mental health? Wij stonden daar niet eerder bij stil, maar kunst roept op tot verwondering, rust én emoties. Daarom heeft Nationale-Nederlanden het Kunstfestival in het leven geroepen. Tijdens het elfdaagse NN Kunstfestival kun je van 28 september tot en met 8 oktober de kracht van kunst ontdekken.

Bekijk hier welke musea allemaal zijn aangesloten bij het NN Kunstfestival. Enne, het leuke is dat je met de kortingscode 'kunstontdekker' leuke kortingen kunt krijgen op museumtickets. Hoe fijn!

Wanneer: 

28 september tot en met 8 oktober.

Waar: 

Bij 22 verschillende musea door heel Nederland.

 

Brunchen met je trouwe viervoeter

Het is weer bijna dierendag. Ongelukkig genoeg valt deze mooie dag niet in het weekend, maar niet getreurd, ook op 1 oktober kun je deze mooie dag vieren met je trouwe viervoeter. Op deze zondag kun je bij Celia Amsterdam terecht voor een speciale Puppy Brunch! Ter ere van dierendag kun je hier jouw trouwe maatje in het zonnetje zetten met Celia’s pupcakes en puppucino’s. Geniet zelf ook van luchtige blueberry pancakes, verrukkelijke breakfast bagels of de geliefde egg buns. Neem een foto met je ‘furry friend’ en je weekend is compleet. Happy pup, happy baasje!

Wanneer: 

Zondag 1 oktober – 12.30 uur – 15.30 uur.

Waar:

Celia Amsterdam | Nieuwendijk 60, Amsterdam.

Oesters proeven tijdens het Oesterfest XL

Gek op oesters? Of ben je nog niet team oester maar sta je er wel voor open? Dan zit je zondag goed bij Bar Baut. Hier vindt een waar oesterfest plaats, waar je voor €35 euro per persoon de hele middag oesters kunt eten (lees: slurpen) én dit kun je onbeperkt doen. Het oesterfest vindt plaats van 12:00 tot en met 16:00 uur, maar wie het naar meer vindt smaken, kan ook blijven voor de BBQ.

Wanneer:

Zondag 1 oktober van 12:00 uur tot 16:00 uur.

BBQ van 18:30 uur.

Waar:

Bar Baut | Stadionweg 320, Amsterdam.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Bar BAUT (@bar_baut)

Erop uit, mét je hond

Wil je de grote steden een weekend achter je laten? Dan zijn er natuurlijke vele plekken waar je naartoe kunt ontsnappen, maar als je jouw hond mee wilt nemen is het vaak iets lastiger om een hidden gem te vinden. Daarom tippen we graag De Bloemenbeek in De Lutte (een dorp in de buurt van Oldenzaal). Dit landgoedhotel is een oase van rust en ook je viervoeter is er welkom. Sterker nog, er staan drinkbakken klaar, er is een speciale hondendrinkkraan en op je kamer is voor je hond een speciale kussen aanwezig. En, niet onbelangrijk, je kunt in de omgeving heerlijk wandelen!

Waar:

Landgoedhotel Bloemenbeek | Beuningerstraat 6, De Lutte.

Kijktips

Heb je zin in een heerlijk bankhangweekendje met een goede serie of film op de buis? Er valt weer genoeg te streamen. Zo verrijkte myLum diens aanbod met de serie The Orchestra (Deens: Orkestret), een muzikale satire-serie over het reilen en zeilen achter de schermen van het Copenhagen Symphony Orchestra. We verklappen vast: daar komen veel dillema's, drama's en conflicten bij kijken.

https://www.youtube.com/watch?v=DdKb_ZsZSdA

Ook andere streamingdiensten voegden weer nieuwe parels toe aan hun aanbod. Op Netflix kijk je nu de eerste afleveringen van het vijfde seizoen van Love is Blind, komedie Love is in the Air, thriller Nowhere en dramakomedie Do Not Disturb. Op Disney+ kun je het eerste seizoen van The Age of Influence streamen en op HBO Max stream je de muzikale romantische film Music & Lyrics en de actiefilm The Meg 2: The Trench.

Openingsbeeld: NL Beeld