Op deze leeftijd hebben de meeste mensen het financieel het zwaarst

Het wordt ook wel the financial crunch point genoemd.

Studenten hebben vaak moeite met de eindjes aan elkaar te knopen, maar wist je dat mensen het op een later moment in hun leven financieel nog zwaarder hebben?

Kleine portemonnee

Uit onderzoek van Moneysupermarket blijkt dat je rond je 35ste levensjaar het 'armst' bent. Ze noemen dit ook wel the financial crunch point: het is namelijk de levensfase waarin je vaak leningen afsluit om auto’s, vakanties en bruiloften te bekostigen, je veel geld aan je kinderen uitgeeft en je hoge huurkosten hebt.

Het onderzoek is gebaseerd op de gemiddelde bedragen die mensen lenen tijdens hun leven. Rond je 35ste wordt het meest geleend en deze levensfase is dan ook financieel het zwaarst.

Besparen

Het onderzoek van Moneysupermarket vond alweer een aantal jaar geleden plaats. Mogelijk heeft er intussen een verschuiving in de leeftijd plaatsgevonden. Daarnaast hebben veel mensen het momenteel zwaar – we hoeven je ongetwijfeld niet te wijzen op de hoge inflatie. Veel mensen proberen daarom momenteel te besparen op hun uitgaves. Al gaat dat minder makkelijk als je je niet bewust bent van een aantal valkuilen. Zo kunnen de volgende 'kleine' gewoontes je best wat geld kosten per maand.

1. Je koopt dingen omdat ze afgeprijsd zijn

Hoe fijn een goede deal ook is, veel van ons raken verstrikt in de gedachte dat we iets moeten kopen simpelweg omdat het in de aanbieding is. Helaas kost deze gewoonte je geld omdat je spullen gaat kopen die je misschien helemaal niet nodig hebt. Zonde!

2. Je bestelt eten via apps

Het kan heel fijn zijn om af en toe eten te bestellen en dat is via een app vaak het makkelijkst, maar het zou goedkoper kunnen.  Als je het via een bezorgapp bestelt, komen daar bovenop ook nog extra servicekosten. Het loont dus om het gewoon bij het restaurant zelf te bestellen – of zelf te koken, dat is nog cheaper.

3. Je houdt je abonnementen niet bij

De kans is groot dat jij weleens een gratis proefabonnement hebt afgesloten, met het idee dat je 'm daarna weer opzegt. Maar heb je dat ook echt gedaan? Veel mensen vergeten het, of denken: ach, het is toch wel leuk om dit abonnement te hebben. Maar als je ergens voor betaalt wat je amper gebruikt, dan is dat natuurlijk zonde.

4. Je doet boodschappen zonder plan

Boodschappen zijn tegenwoordig een stuk duurder geworden en het kan erg schelen als je van tevoren een boodschappenlijstje maakt. Vraag jezelf af of je het nodig hebt en of je het al thuis hebt, zodat je alleen koopt wat je nodig hebt en niet in verleiding komt om impulsaankopen te doen.

Bron: Quote, Huffington Post | Beeld: Mikhail Nilov (Pexels)