Tenerife is de perfecte get-away voor slow travelers

Op naar Tenerife!

Parelwitte stranden, wellness retreats op dromerige locaties en een keuken die de smaakpapillen streelt, Tenerife heeft het allemaal. Na een week op het eiland vraag je je ontspannen af of je er niet nog zeven dagen bij kunt boeken. Vamanos! 

Strandhoppen

Stranden genoeg op Tenerife! En hoe fijn het ook is om het voor jou dichtstbijzijnde strand op te zoeken, je doet je trip naar Tenerife tekort als je niet gaat strandhoppen, want stranden, die heeft Tenerife genoeg. Roque de Las Bodegas en Las Teresitas zijn fijne badstranden. De golven zijn er rustig en de stranden zijn makkelijk te bereiken, daardoor kun je er ook nog eens fijn snorkelen. Bovendien bevinden ze zich dichtbij restaurantjes waar je heerlijk kunt eten – denk aan het lokale papas arrugadas con mojo (Canarische aardappeltjes met pittige rode of groene saus).

Daarnaast kent Tenerife stranden in bijzondere kleuren. Het strand van Bollulo heeft zwart zand en een wild landschap, het Duque-strand kenmerkt zich door grijze en gouden tinten van het fijne zand en ook Playa Jardín heeft zwart vulkanisch zand. Ben je op zoek naar iets meer actie op het strand? Dan zit je bij het strand El Médano goed, hier staat vaak een goede wind om te gaan windsurfen of kitesurfers.

En voor we het vergeten: door het fijne klimaat van Tenerife kun je gewoon het hele jaar door met je handdoek neerstrijken op de Tenerifse stranden. In december is het er gemiddeld 21 graden. Januari is met 19 graden iets frisser, maar de zon maakt veel goed!

Natural pools

Naast diverse stranden telt Tenerife vele natural pools. Je vindt ze over het hele eiland. Deze natuurlijke zwembaden zien er spectaculair uit en beschutten je ook nog eens van ruwe golven, én ze verdienen een plekje op je must-visit-lijst.

Het natuurlijke zwembad van La Jaquita heeft uitzicht op de oceaan en je kunt er het silhouet van het eiland van La Comera aan de horizon zien gloren. Het natuurlijke zwembad van El Caletón in Garachico versmelt dan weer met de zee op de momenten waarop het vloed is. De Charco de Los Chochos is een natuurlijke poel (met een aantal kleine poelen omheen) waar je rustig kunt zwemmen en het kristalheldere water biedt ook de mogelijkheid om er te snorkelen. En eentje die ook zeker het bezoeken waard is, is Charco del Viento, deze locatie bereik je door typische bananenplantages te doorkruizen en op je locatie aangekomen heb je er prachtig uitzicht op El Teide, de grootste vulkaan van Spanje.

Wellness

Zonnen op het strand en zwemmen in natural pools zorgen natuurlijk voor een zen-gevoel, maar wie echt wil ontspannen mag een bezoek aan een spa eigenlijk niet overslaan. Overal op het Canarische eiland kun je heerlijke massages of spabehandelingen boeken. In het zuiden vind je het Bahía Wellness Retreat. De aangeboden zeewatertherapieën (ook wel thalassotherapie) bevinden zich in de openlucht en je bent er omgeven door tuinen. Ook vind je in het zuiden nog het Natural Wellness Spa, Riu Palace Body Love, Baobab Suites en Rock Spa.

In het noorden van het eiland heb je ook prachtige locaties om van spa-ervaringen te genieten. Bahia Spa en Riu Garoé Spa zijn fijne adresjes, waar ze onder andere aromatherapieën aanbieden. En geklemd tussen de zee en de bergen bevindt zich YHI Spa, waar je kunt genieten van verscheidene massages. Ook verdient Spa del Botánico een bezoekje, deze staat bekend als de beste hotelspa van Europa.

Eten

Natuurlijk wil je tijdens een vakantie ook de gastronomie van het land ontdekken. De laatste jaren lijkt het aanbod op Tenerife steeds ruimer en beter geworden. De lokale keuken wordt beïnvloed door de Atlantische Oceaan, Europa, Afrika en Amerika, en natuurlijk door lokale producten die de hoofdrol spelen in vele gerechten. Denk aan gebraden geiten- of konijnenvlees gekruid met mojo en aardappelgerechten zoals papas arrugadas. Ook geiten- en schapenkaas zul je vaak terugvinden in gerechten.

Overigens is Tenerife ook een fijne plek om te bezoeken voor wijnliefhebbers. Het eiland telt meer dan honderd wijnmakerijen en door het klimaat en de vulkanische bodem van het eiland zijn de wijnmakers in staat wijnen met unieke smaken te brouwen.

Verblijf

Van boetiekhotels tot landhuizen en van villa’s met zwembaden tot vakantieappartementen: op Tenerife vind je altijd wel een accommodate die bij je past. Het ligt er maar net aan wat je wensen zijn. Wil je verblijven bij een hotel met prachtig infinity pool? Dan is Gran Meliá Palacio de Isora je hotel.

Zoek je iets dichtbij het strand? Dan is boetiekhotel San Roque perfect! En wie graag in een adults-only hotel verblijft, kan bij Royal Hideaway Corales Resort terecht. Voor ieder wat wils!

Openingsbeeld: Matt Hardy (Pexels) 

Laatste nieuws