Deze (platte) schoenentrend werd massaal gespot tijdens Paris Fashion Week

De ballerina's zijn terug van weggeweest.

Stropdassen, leren items en heel veel zilver: we hebben al behoorlijk wat trends voorbij zien komen bij Paris Fashion Week. Maar naast alle kledingitems was er ook één schoenentrend die massaal werd gespot. Enter: de ballerina.

Platte schoenen

We durven onze handen ervoor in het vuur te steken dat high heels voor eeuwig in de mode zullen blijven. Toch maakt de hoge hak steeds vaker plaats voor een platte schoen. Net zo fashionable, maar dan een stuk comfortabeler – en dus een goede optie wanneer je de hele dag wil kunnen lopen zonder pijnlijke voeten te krijgen. Wie bij platte schoenen meteen aan sneakers denkt heeft het mis: flats vind je in alle soorten en maten, en een van de meest elegante opties van het moment zijn de ballerina’s.

Verschillende varianten

We geven toe: het is een gevalletje you either love it or hate it, maar wij hebben besloten ons in die eerste categorie te begeven. Want ballerina’s zijn allang niet meer alleen die platte roze schoentjes met een strikje erop die je vroeger droeg tijdens ballet. In plaats daarvan zien we ze in allerlei verschillende kleuren, prints, modellen en vormen.

Influencer en fashion stylist Emili Sindlev bewees tijdens Paris Fashion Week dat ballerina’s niet saai en achterhaald hoeven te zijn. Zij droeg een met studs bezaaid paar onder een oversized short en leren biker jacket. Gotta love the look.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Emili Sindlev (@emilisindlev)

Styliste Zeena Shah was er al vroeg bij en heeft haar garderobe inmiddels aangevuld met een aantal uiteenlopende exemplaren. Zo verscheen ze eerder in ballerina’s van mesh…

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Zeena Shah (@heartzeena)

…maar draait ze haar hand ook niet om voor een klassieker model, zoals deze van Chanel.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Zeena Shah (@heartzeena)

Ook Roos Anne van Dorsten heeft de trend omarmd. Zij verscheen onlangs in een stel zwarte ballerina’s en stylede die casual met een wide leg jeans.

Het is overduidelijk: ballerina’s zijn terug van weggeweest. Het leuke aan deze trend is dat je ‘m helemaal naar jouw smaak kan stylen. Van klassiek en tijdloos met een ronde neus tot puntige exemplaren van denim of kant. Wij zijn fan!
Bron: NSMBL | Beeld: Adobe Stock

Laatste nieuws