Deze 4 haarfouten laten je ouder lijken dan je bent

Maak jij je hier schuldig aan?

Zoals er veel manieren zijn om een jeugdigere uitstraling te creëren, zijn er ook fouten die veel vrouwen onbedoeld maken waardoor ze juist ouder lijken. Haarstylisten Ghanima Abdullah en Lauren Udoh vertellen wat je beter kunt vermijden als het gaat om het stylen van je haar.

 1. Dunner wordend haar donker verven

Naarmate we ouder worden, wordt ons haar dunner. Hoewel sommige vrouwen dan de neiging hebben hun lokken donkerder te verven, kun je dit volgens Abdullah beter niet doen. "Donkere kleuren benadrukken de zichtbare hoofdhuid juist meer. Probeer in plaats daarvan lichtbruin met blonde highlights."

2. Veelvuldig stijlen of krullen

Een andere fout die veel gemaakt wordt is het overmatig stylen van het haar met een stijl- of krultang. "Hierdoor kan het haar er vezelig en levenloos uitzien en kunnen eventuele rimpels of lijntjes in het gezicht worden geaccentueerd", legt Udoh uit.

3. Veelvuldig zware stylingproducten gebruiken

Om dun haar meer volume te geven, kiezen veel vrouwen ervoor om zware stylingproducten als dikke gels en mousses te gebruiken. "Deze producten kunnen het haar verzwaren en het er vettig uit laten zien", vertelt Udoh. "Het is belangrijk om lichtere producten te vinden die volume en body aan het haar helpen toevoegen zonder het te verzwaren", legt ze uit. "Droogshampoo is daar een goed voorbeeld van." Wil je juist droog en pluizig haar tegengaan, dan kun je volgens Abdullah het beste een leave-in conditioner gebruiken.

4. Heel lang of heel kort haar hebben

Wanneer je ouder wordt en je haar dunner, kan de lengte van je lokken een groot verschil maken in hoe oud of jong je eruitziet. “Als je haar dunner wordt, probeer dan de lengte tussen schouder- en oorlengte te houden", adviseert Abdullah. "Als het te lang is ziet het er nog dunner uit, waardoor je ouder lijkt. Te kort haar kan juist weer teveel de focus leggen op de zichtbare hoofdhuid."

Bron: She Finds | Beeld: Adobe Stock