Taylor Swift over Beyoncé: 'Ze is mijn hele carrière een leidraad geweest'

De zangeressen zijn al jaren goede vriendinnen.

MTV EMA'S 2022 in Düsseldorf

Of het nu gaat over haar nieuwste vriendje of haar concerten die binnen een paar minuten uitverkocht zijn: iedereen lijkt in de ban te zijn van Taylor Swift. De zangeres heeft een behoorlijk imperium opgebouwd, en dat heeft ze naar eigen zeggen deels te danken aan niemand minder dan showbizz-collega Beyoncé.

Beroemde vriendinnen

Katy Perry, Blake Lively en natuurlijk Selena Gomez: het lijkt soms wel of Taylor Swift beroemde vriendinnen spaart. Ook Beyoncé staat in haar vriendenboekje, zo blijkt uit een recente post van Taylor op the gram. Onder een video waarin ze samen met Queen Bee een bak popcorn nuttigt schrijft de zangeres: "Ik ben zo blij dat ik nooit hoef te weten hoe mijn leven zou zijn zonder de invloed van Beyoncé."

Leidraad

Daarmee is het nog niet klaar: "Haar vrije geest. Haar veerkracht en veelzijdigheid", vervolgt Taylor. "Ze is mijn hele carrière een leidraad geweest en het feit dat ze vanavond kwam opdagen was als een soort sprookje."

Kanye West

Hun innige vriendschap hebben de twee zangeressen eigenlijk te danken aan Kanye West. Toen de prijs voor beste videoclip tijdens de MTV EMA's in 2009 werd uitgereikt aan Taylor, rende hij het podium op om te verkondigen dat Beyoncé de prijs had moeten winnen. Het maakte grote indruk op Taylor. "Omdat iemand me overduidelijk niet respecteerde en letterlijk zei dat ik het niet verdiende om daar te staan, wilde ik juist zo graag respect van hem en ik haat dat van mezelf", zei ze er later over. In datzelfde jaar maakte Beyoncé het voorgeval goed door Taylor tijdens de MTV Video Music Awards alsnog haar speech te laten afmaken. Sindsdien lijken de twee dikke maatjes te zijn, and we get that.

Bron: RTL Boulevard | Beeld: NL Beeld, Instagram @taylorswift

Celebrity
  • taylor swift