Brandt kaarsen: een bijzonder kaarsenatelier in Utrecht

Gelegen aan het water, uitkijkend op een kleurrijke bijenbloementuin, bevindt zich het atelier van Brandt. Hier worden kaarsen gemaakt met passie voor het ambacht en oog voor duurzaamheid. Een perfecte bondgenoot voor de komende seizoenen en een gewaardeerd cadeau dat gezelligheid, troost en een vleugje warmte brengt.

Ambachtelijke Perfectie

Het maken van kaarsen is hier geen fabriekswerk, maar een kunst. Hier gaat één kaars minstens tien keer door de handen van de kaarsenmaker. Van het ontwerp, de prachtige tekeningen op de glazen tot het creëren van bijzondere geuren. Maar natuurlijk ook het selecteren van de beste soja- en koolzaadwas tot het gieten van de kaarsen. Als kers op de taart worden ze, op verzoek, mooi ingepakt en vanuit het atelier zelf verstuurd.

Europa als inspiratie

Duizenden kilometers lange fietsreizen inspireerde eigenaresse Giselle tot een liefdevolle ode aan Europa. De geuren van de Nomad Collectie roepen herinneringen op aan Europese bossen, bloemen, kruiden en velden. Voor deze bijzondere collectie is er koolzaadwas gebruikt, dat uit ons continent komt. Bijen zijn gek op het vroegbloeiende koolzaad én deze prachtige plant met zijn gele bloemen herstelt ook nog eens de bodem waar hij in groeit.

Lokaal en uniek

Elke kaars vertegenwoordigt uren van handwerk, zorgvuldige selectie van materialen en een diepe liefde voor het ambacht. De ingrediënten worden zoveel mogelijk uit Europa gehaald. Omdat de geuren met de hand gemengd worden krijg je een unieke reukervaring en geuren die je nergens anders kunt krijgen! Deze lokale schat is een trots punt voor Utrecht en bij het aansteken van jouw gekozen geur zul je merken waarom.

Een cadeau voor vreugde en verdriet

De kaarsenmakers van Brandt willen dat jij een geschenk geeft dat emotie en gevoel overbrengt. Je geeft een ervaring; een moment van rust, reflectie en schoonheid. Het is een uitnodiging om even stil te staan, diep in te ademen en echt te genieten van het moment. Voor als je iemand iets moois wilt geven voor een eigen huis, een feest of gewoon zomaar. Maar het kan ook een fysiek gebaar zijn om iemand te troosten die het zwaar heeft, ziek is of om iemand te gedenken. Door de variatie in geuren en collecties is er altijd wat geschikts te vinden voor welke gelegenheid ook.

Brandt’s bij-drage

Omdat bij Brandt duurzaamheid een groot thema is hebben de kaarsenmakers een bijentuin gemaakt voor het atelier. Hier groeien de meest vrolijke en kleurrijke bloemen die druk worden bezocht. Ze doneren waar ze kunnen aan de Bijenstichting. En wie weet…komt er wel een bijzondere kaars voor bijen!

Slot

Trakteer jezelf of een geliefde op een klein stukje magie uit het hart van Utrecht. Er zijn cadeaupakketten te vinden op de website en prachtige handgemaakte onderzetters als accessoire om jouw Brandtervaring compleet te maken.

Beeld: Brandt kaarsen