Zien (en hebben): de H&M x Rabanne designersamenwerking maakt hebberig

Met onder andere indrukwekkende metallic mesh items.

De samenwerking tussen Rabanne en H&M is al een tijdje bekend, en enkele items uit de collectie werden al geteased. Toch moesten we nog even wachten op de volledige collectie. En die stelt niet teleur!

De collectie

Markeer 9 november in je agenda. Vanaf dan zijn de items uit H&M's nieuwste designer samenwerking met Rabanne verkrijgbaar. De twee haalden inspiratie uit de iconische stukken uit de jaren zestig, die werden gecreëerd door founder Paco Rabanne. De Rabanne H&M-collectie bestaat uit dameskleding, herenkleding, accessoires en home-artikelen. Een mooier eerbetoon aan de founder, die eerder dit jaar overleed, had het wat ons betreft niet kunnen worden.

De items zijn stuk voor stuk hebberigmakend. Onder de key items bevinden zich prachtige jurken, denk aan tweedelige metallic mesh-jurken, paillette-jurken met spiegels, chiffonjurken versierd met strass-steentjes en jerseyjurken met luipaardprint.

Ook voor mannen omvat de collectie mooie mesh items, zoals metallic mesh vesten en metallic mesh-tassen, maar ook zilverkleurige pakken en laarzen in western stijl.

De items zijn niet alleen mooi, maar H&M en Rabanne hebben ook duurzaamheid in het oog gehouden. Zo is de collectie gemaakt van duurzame, hoogwaardige stoffen, en van premiumkwaliteit leer en wol. En misschien nog wel toffer: de metalen mesh-stukken zijn gemaakt van gerecycled en conventioneel metaal en de details zijn gemaakt uit gerecyclede PET-pailletten en stresssteentjes van gerecycled glas.

For rent

Veel mensen zullen 9 november zenuwachtig achter hun laptop plaatsnemen of naar de stores afreizen om items uit de collectie te bemachtigen. Vis je achter het net? No worries, een deel van de collectie wordt ook te huur aangeboden, al zullen dit met name de items zijn in de exclusieve kleurcombinaties. Je kunt de kledingstukken huren bij de Rental-afdelingen van H&M-winkels in Amsterdam, Antwerpen, Berlijn, Londen en Stockholm.

Bron & beeld: H&M