Marie Claires weekendtips

Even aan het grauwe herfstweer ontsnappen? We got you!

Nog niks gepland dit weekend, maar wil je wel graag iets doen? Marie Claire tipt! Dit wil je aankomend weekend niet missen.

Ga heerlijk kaasfonduen!

In Zwitserland weten ze precies hoe je de herfstblues voor kunt zijn: met kaasfondues. Gelukkig hoef je niet naar de Bondsstaat af te reizen om te genieten van het geliefde gerecht. Ook bij kaasfonduerestaurant Smelt kun je terecht! Het restaurant was een tijdje gesloten, maar opent nu opnieuw diens deuren. De Zwitserse fondue bestaat uit prachtige bergkazen en Hollandse kazen zoals Le Petit Doruvael en Twentse Bungerkaas. Ook wordt er een Italiaanse fondue gemaakt met Provolone Piccante, Parmigiano Reggiano, Fontina en Taleggio. Ook nog leuk: bij Smelt kun je ook terecht voor een vegan fondue gemaakt van gefermenteerde cashewnoten. Begin je al te watertanden? 

Wanneer:
Maandag tot en met vrijdag van 17:30 – 23:00
Zaterdag en zondag van 12:00 – 23:00.

Waar:
Smelt Westerpark.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Restaurant Smelt (@restaurantsmelt)

Ga naar de Affordable Art Fair

Het is alweer de zeventiende editie van de Affordable Art Fair in de Kromhouthal in Amsterdam. Hier vind je meer dan duizenden werken van nationale en internationale kunstenaars én voor een betaalbare prijs. Nieuw dit jaar is de sectie ‘Urban Art en Beyond’ die zich focust op street-art en urban art.

Wanneer:
Donderdag 2 en vrijdag 3 november: 12.00 uur – 21.30 uur
Zaterdag 4 november: 10.00 uur – 19.00 uur
Zondag 5 november: 11.00 uur – 18.00 uur

Waar:
De Kromhouthal | Gedempt Hamerkanaal 231, Amsterdam.

Ga naar Red Bull SoundClash

Oké, dit event is nog niet deze week, maar eentje om in je agenda te zetten. Op donderdag 9 november vindt de Red Bull SoundClash plaats in de Gashouder in Amsterdam. Tijdens de SoundClash nemen Kevin en Jonna Fraser het tegen elkaar op in een muzikale strijd. Tijdens vier rondes moeten zij het publiek overtuigen om als winnaar uit de bus te komen. Het publiek bepaalt de winnaar door te applaudisseren na elke ronde. Leuke plus: niemand minder dan Défano Holwijn host de avond.

De vier rondes bestaan uit:
The Cover: beide artiesten coveren hetzelfde nummer.
The Take Over: Kevin en Jonna Fraser nemen elkaars nummers halverwege over.
The Remake: de artiesten hun eigen nummers een nieuwe twist.
The Wild Card: er worden mystery guests uitgenodigd.

Wil je erbij zijn? Bemachtig dan snel tickets.

Wanneer
Donderdag 9 november
19.00 uur

Waar:
Gashouder | Klönneplein 1, Amsterdam

Beeld: Red Bull

Bezoek MOOD Garden

Even aan het grauwe herfstweer ontsnappen? Breng dan een bezoekje aan de MOOD Garden. Dit is een gigantische kas van 270m2 die gevuld is met prachtige bloemen en planten. In de kas maak je een ‘reis’ door vier verschillende zones, elke ontworpen om je emoties te versterken én omarmen. Extra leuk: de MOOD Garden is gratis te bezoeken.

Waar:
Voorplein van RAI Amsterdam
Europapleinzijde

Wanneer:
Donderdag 2 november – 12.00 – 18.00 uur
Vrijdag 3 en zaterdag 4 november – 10.00 – 18.00 uur

Bezoek het Stedelijk Museum Schiedam

Momenteel kun je in het Stedelijk Museum Schiedam een toffe tentoonstelling over de beroemde Japanse kunstenaar Yayoi Kusama zien. Kusama was in de periode van 1965 tot 1970 in Nederland en stond bekend om haar iconische stippen.

Belangrijke thema’s in haar werken zijn: seksuele bevrijding, zelfbeeld en internationale kritiek. Die werken zijn nu in Schiedam te zien. Aangevuld met de vele foto’s die popfotograaf Harrie Verstappen destijds van haar maakte.

Kijktips

Wil je liever even rustig aan doen en thuis een filmpje of serie kijken? Dan tippen we je graag het nieuwste seizoen van The Real Housewives of Amsterdam. Juist al zin om in de kerst spirit te komen? Op Prime Video staan sinds kort weer veel nieuwe kerstfilms, waaronder: A New Year’s Resolution, A Winter Getaway en Countdown To Christmas: The Christmas Club.

Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws