Friends-acteur Matthew Perry op 54-jarige leeftijd overleden

Matthew Perry speelde de rol van Chandler Bing in de nog altijd immens geliefde serie Friends.

Matthew Perry, die de rol van Chandler Bing speelde in de geliefde sitcom Friends, is overleden. Hij werd slechts 54 jaar oud.

Overleden

Volgens verschillende bronnen zou Matthew zaterdag dood in zijn jacuzzi in zijn huis in Los Angeles aangetroffen zijn. Hoofdinspecteur Scot Williams van de Los Angeles Police bevestigde de dood van de acteur. Hij vertelde dat de oorzaak van de dood van de acteur nog bepaald moet worden, maar dat niets erop wijst dat er sprake was van een misdrijf. Matthew zou door zijn assistent zijn gevonden.

"Het is een hartverscheurende dag", deelt Warner Bros, de producent van Friends, in een verklaring. "We zijn diepbedroefd door het overlijden van onze goede vriend Matthew Perry. Zijn geniale humor heeft impact gehad op de hele wereld en hij zal bij velen voor altijd in hun hart blijven."

Friends

Matthew was een erg geliefde acteur. Zijn grote populariteit dankte hij door zijn vertolking van de rol van Chandler Bing in de Amerikaanse hitserie Friends. Zijn karakter stond bekend om zijn geestige en sardonische persoonlijkheid. In Friends was hij meer dan 200 afleveringen te zien, 10 seizoenen lang, samen met andere prominente acteurs als Jennifer Aniston, David Schwimmer, Lisa Kudrow, Courteney Cox en Matt LeBlanc. Matthew Perry werd genomineerd voor vijf Primetime Emmy Awards, waaronder voor zijn vertolking van Chandler. Matthew had ook nog prominente rollen in andere films en series, waaronder in Mr. Sunshine.

"Ik was een jongen die beroemd wilde worden", vertelde Matthew in 2002 een interview met The New York Times. "Er kwam stoom uit mijn oren, zo graag wilde ik beroemd worden. Ik wilde de aandacht, ik wilde het geld, ik wilde de beste tafel in het restaurant. Ik had niet nagedacht over de gevolgen die het zou hebben."

Matthew had een verleden met verslaving en gerelateerde medische problemen, waardoor hij een groot deel van zijn leven doorbracht in behandelcentra. Vorig jaar bracht hij het boek Friends, Lovers, and the Big Terrible Thing: A Memoir uit, waarin hij onder andere over zijn drank- en drugsverslaving schreef

Bron: The New York Times | Beeld: NL Beeld