Nóg een Gilmore Girls reboot? Dit zegt de maker over een tweede seizoen

Kunnen we ons opmaken voor A Year In The Life seizoen 2?

Zelfs na talloze keren opnieuw te hebben gebinged, heeft geen enkele fan ooit het gevoel gehad genoeg Gilmore Girls in haar leven te hebben. En ook na de reboot van een aantal jaar geleden, is het gezien de immense populariteit geen verrassing dat zelfs het minste gefluister over nieuwe afleveringen iedereen enthousiast maakt. Dít zegt de maakster zelf over een eventuele tweede comeback.

Gilmore Girls

Gilmore Girls is voor veel fans een comfort-serie waar we maar geen genoeg van kunnen krijgen. Hoewel de show al meer dan vijftien jaar (!) niet meer op televisie is, kunnen we nog steeds genieten van alle zeven seizoenen door ze keer op keer opnieuw te bingen. De populaire serie eindigde in 2007 maar kreeg in 2016 nog een miniserie: Gilmore Girls: A Year in the Life. Hierin volgden we opnieuw de personages in hun drukke leven, en doken er een hoop oude gezichten uit de originele show op. Denk aan Miss Patty, Kirk, Taylor Doose, Paris Geller en Michel Gerard. Kortom: het was smullen!

Toch snakken fans na het einde van A Year in the Life nog steeds naar antwoorden. Hoewel er geen officiële bevestiging is of we wel of niet uitsluitsel krijgen wie Rory's baby daddy is, krijgen we nu wel een aantal interessante onthullingen van de briljante vrouw achter de serie, Amy Sherman-Palladino.

Amy over een eventuele comeback

Amy sprak onlangs met Rolling Stone en deelde hoe Gilmore Girls: A Year In The Life seizoen 2 eruit zou kunnen zien. "Het ding met familie is: ze lossen hun problemen nooit op. De obstakels zijn voor altijd, en daardoor is het een eindeloze bron van inspiratie. Een verhaal dat je altijd kan blijven vertellen'', vertelt het brein achter de populaire show.'' Er waren nog wat dingen die ik wilde verkennen, maar daar was geen tijd meer voor. Ik heb bijvoorbeeld geen vrede met hoe Lanes verhaallijn is gelopen. Ik had meer tijd aan haar willen besteden, vooral omdat ze gebaseerd is op mijn beste vriendin.''

Ook ziet ze nog een ander aspect in de serie wel zitten. ''Ik denk dat het interessant zou zijn om te zien hoe een baby of een kind een nieuwe generatie Gilmores zou verrijken." Amy zou dan naar eigen zeggen het liefst een jongen aan de Gilmore gang toevoegen. Oeh!

Worden we daadwerkelijk getrakteerd op een vervolg?

Amy is er heel eerlijk over: "Dan zouden Lauren [Graham] en ik dronken uit een bar moeten strompelen midden in de nacht, zou de inspiratie moeten toeslaan en we ineens iets moeten bedenken... Het is iets dat gewoon gebeurt en daarom geloof ik persoonlijk in dat gevoel waarbij je ogen plotseling opengaan en je denkt: 'daar gaan we'. Ik ben van mening dat we allemaal het gevoel hebben dat als dat gebeurt, we klaar zijn om er opnieuw voor te gaan."

Of er dus écht een vervolg komt, weten we niet. Voorlopig kunnen we alleen maar duimen dat Amy tipsy in een bar belandt en zo de nodige inspiratie opdoet!

Bron: Brit.co | Beeld: Gilmore Girls