Hollands glorie: Brits modeblad roept Máxima uit tot meest fashionable royal

Een fashion queen alom.

Staatsbezoek aan Oostenrijk - Contraprestatie in het Wiener Konzerthaus

Koningin Máxima is onmogelijk te betrappen op een modeblunder. Haar piekfijne gevoel voor mode lijkt haar haast aan te komen waaien. Haar haar zit altijd prachtig, haar make-up is on point en haar stijl is om door een ringetje te halen. Het levert haar nu zelfs internationale erkenning op. Het Britse modeblad Tatler roept Máxima namelijk uit tot meest fashionable royal!

Eigen stijl

Volgens Tatler was het nog niet gemakkelijk om één van de hoogheden tot de best geklede royal te kronen – en dat snappen we. Want elke royal lady heeft haar charme: zo gaat prinses Kate immer classy gekleed, staat koningin Letizia bekend om haar gewaagde japonnetjes en steelt prinses Charlene de show in ontwerpen van de meest exclusieve designer labels.

Lef

Toch springt er voor het Britse blad één royal uit als het gaat om koninklijke fashion, en dat is onze eigen Máx. Volgens Tatler heeft onze koningin altijd al oog gehad voor het theatrale, en staat zij vooral bekend om haar lef voor het dragen van verschillende kleuren, patronen en stoffen. Als voorbeeld noemt de redactie een aantal recente looks waarin Máx onlangs opdook, waaronder de paarse Natan-japon die zij droeg tijdens het staatsbezoek aan Zuid-Afrika.

Beeld: NL Beeld

Wat haar stijl zo interessant maakt, is volgens Tatler het feit dat de koningin gedurfde keuzes durft te maken zonder dat zij het koninklijke verliest. Een statement waar ook fashionista Nikkie Plessen zich in kan vinden. "Zij zoekt altijd net dat randje op", stelt ze in RTL Boulevard. "Dat je denkt: het zit net tussen het sexy, het stoere en het fashion van dat moment in." Toch wordt ook volgens Nikkie het koninklijke aspect altijd behouden in Máx' looks. "En ik vind dat ze dat op een hele goede manier doet."

Sexiness

Wat Máxima onderscheidt van bijvoorbeeld royal collega Kate – die altijd netjes binnen de lijntjes kleurt en niet snel een uitstapje maakt naar een opvallendere look – is volgens Nikkie dat zij "een beetje sexiness brengt, zonder dat het ordinair wordt." Sounds just like our Queen. Applaus voor Máxima!

Bron: Beau Monde | Beeld: NL Beeld

Fashion
  • WENEN, 28-06-2022, Wiener Konzerthaus Koning Willem Alexander en Koningin Maxima tijdens een staatsbezoek aan de Republiek Oostenrijk. FOTO: Brunopress/Patrick van Emst King Willem Alexander and Queen Maxima during a state visit to the Republic of Austria. Op de foto / On the photo: Contraprestatie in het Wiener Konzerthaus