Van donkere kringen tot roodheid: zo breng je concealer op de juiste manier aan

Voor elk probleem hanteer je een andere aanpak.

Woman using concealer

Misschien heb je je weleens afgevraagd waarom je favoriete concealer prima oneffenheden bedekt, maar altijd voor zichtbare plooitjes onder je ogen zorgt. Of waarom zelfs de dikste concealer nooit tot na het middaguur lijkt te blijven zitten. Visagistes Emily Clarkson en Lucy Hart delen hun tips om het gebruik van dit onmisbare make-upproduct naar een hoger niveau te tillen.

Om donkere kringen weg te werken

Als je donkere kringen onder je ogen hebt, is concealer de beste manier om deze op te helderen en eventuele verkleuringen te egaliseren. Het is echter belangrijk om de juiste formule te gebruiken, omdat de huid onder de ogen veel beweegt en er daardoor fijne lijntjes ontstaan. Volgens Hart zijn lichte, romige concealers die in dunne laagjes kunnen worden aangebracht het beste voor dit deel van het gezicht. "Gebruik lichte depbewegingen en breng een vloeibare concealer altijd met een doorschijnend poeder aan om deze op zijn plaats te houden", adviseert ze.

"De huid voorbereiden met een hydraterende oogcrème en vervolgens een concealer met een serumachtige textuur gebruiken, is mijn favoriete combinatie", voegt Clarkson toe. "Persoonlijk breng ik concealer onder de ogen aan met mijn ringvinger en verwarm ik het product echt op de rug van mijn hand, zodat je niet te veel aanbrengt."

Om puistjes en oneffenheden te bedekken

Als het gaat om het verbergen van puistjes en oneffenheden, heb je een totaal ander type product en een totaal andere manier van aanbrengen nodig dan onder de ogen. "Voor puistjes gebruik ik graag een klein plat borsteltje om concealer aan te brengen, zodat je het product echt op dat specifieke gebied aanbrengt", legt Clarkson uit. Zelf geeft ze de voorkeur aan een concealer met een wat dikkere textuur om oneffenheden te verbergen. "Ik poeder het product vervolgens nog even op zijn plaats", voegt ze eraan toe. "Je kunt deze stappen indien nodig herhalen om het product echt de hele dag goed te laten zitten. Lichte laagjes zijn de sleutel tot deze techniek!"

Om roodheid te verminderen

Vooral rond de onderkant van de neus hebben vrouwen veelal roodheid. "Dit komt heel vaak voor en is altijd de eerste plaats waar roodheid zichtbaar wordt", legt Clarkson uit. "Voor algehele roodheid meng ik mijn concealer graag met een kleine hoeveelheid dagcrème. Zo krijg je een egale huid maar blijft het er natuurlijk uitzien."

Voor het aanbrengen adviseert ze een zachte kwast te gebruiken. "Ik vul het penseel met product en glijd lichtjes rond die delen waar roodheid zichtbaar is", legt ze uit. Hart raadt aan om formules te zoeken die hydraterend zijn maar een hoge dekking hebben. "Voor een natuurlijke finish vermijd je alles dat te dik is en verberg je alleen de plekken waar de roodheid het meest opvalt. Gebruik vervolgens voor de rest van je gezicht een lichte basis, zoals een getinte vochtinbrengende crème."

Bron: Who What Wear | Beeld: Adobe Stock

Beauty
  • Woman using concealer for under eye circles