Marie Claires weekendtips

Voor ieder wat wils!

Nog niks gepland dit weekend, maar wil je wel graag iets doen? Marie Claire tipt! Dit wil je aankomend weekend niet missen.

Dineren bij Ms.Chelin-restaurant

In het iconische Hans Brinker Hostel in de Kerkstraat in Amsterdam ga je goed uit eten zonder poespas. Met een knipoog naar de ó zo bekende culinaire gids krijg je hier kwalitatief goed eten geserveerd, maar dan voor een behapbaar prijsje.

Op het menu staan simpele, maar heerlijke gerechten. Denk aan comfort food als een homemade smashburger met piccalillymayonaise, een Amsterdams broodje pastrami met gesmolten kaas en tafelzuur of een heerlijke vegetarische optie, zoals rendang van jackfruit. Het belooft een gezellige hotspot te zijn, maar dan wel met ongedwongen sfeer waar je je echt niet persé voor hoeft op te dossen. Achter de bar in het voormalig nonnenklooster worden klassieke en originele cocktails geshaket, maar kun je ook gewoon terecht voor een ouderwets tapbiertje.

Wanneer: 

Geopend vanaf 6 november

Waar:

Hans Brinker Hostel | Kerkstraat 136-138, Amsterdam

Frozen Experience

WONDR Experience – bekend van hun candy-colored ruimtes die helemaal Instagramproof zijn – haalt de wondere wereld van Frozen naar Amsterdam! Ze doen dit in samenwerking met The Walt Disney Company ter ere van het 10-jarig bestaan van de bekende film. Jong en oud kan zich onderdompelen in de wondere wereld van Elsa, Anna en Olaf. In de Frozen Special kunnen bezoekers hun favoriete Frozen-karakters ontmoeten, de leukste foto’s nemen en uiteraard is er sprake van spectaculaire sneeuwpret. Op naar Amsterdam!

Wanneer:

13 oktober - 1 december

Waar:

WONDR Experience | Meeuwenlaan 88, Amsterdam

Beleef een privé bioscoopervaring bij Pathé

Altijd al eens een bioscoopzaal voor jou en je vriendinnen of je lover alleen willen hebben? Die droom kan nu werkelijkheid worden. Pathé trakteert ons namelijk op een heuse privébioscoop. Te leuk!

Boutique-bioscoop ‘The(Any)Thing‘ opent haar derde vestiging bij Pathé Ypenburg in Den Haag. Hier wordt een intieme bioscoopervaring aangeboden die je volledig naar eigen wens kunt invullen. Je hebt hierbij de vrijheid om je eigen film te kiezen, of het nu de nieuwste kaskraker is of een tijdloze klassieker. Verder kun je jezelf natuurlijk trakteren op je favoriete drankjes en snacks. Saillant detail: dit is ’s werelds eerste on-demand-bioscoop. Een primeur om enthousiast over te zijn, toch? De tickets zijn nu verkrijgbaar via The(Any)Thing – Pathé.

Wanneer: 

Geopend vanaf 9 november

Waar:

Pathé Ypenburg | Guldenlaan 3, Den Haag

Kerst met Emma Heesters

Kom alvast in de kerstsferen tijdens het Christmas Starts Here-event in de Westfield Mall. Elk jaar wordt daar op spectaculaire wijze de feestverlichting ontstoken door een bekende artiest. Eerder namen Kris Kross Amsterdam en Zoë Tauran deze taak op zich, en dit jaar is de eer aan Emma Heesters! Zij zal net als haar collega’s van vorig jaar de verlichting ontsteken én een exclusief optreden geven midden in de mall. Extra leuk: je kunt gratis bij het optreden van Emma zijn! Deze week geeft de Westfield Mall kaarten weg. Ga voor alle informatie naar hun Instagram-account.

Wanneer: 

16 november

Waar:

Westfield Mall of The Netherlands | Liguster 202, Leidschendam

Kijktips

Dit weekend valt er ook weer genoeg te streamen voor de thuisblijvers. Op Netflix kun je nu het zevende seizoen van Selling Sunset bingen. Maak je klaar voor weer een spraakmakend seizoen boordevol glamour, prachtige huizen en natuurlijk een flinke portie drama. Heb jij Film1? Regisseur Paul Thomas Anderson brengt op 11 november met Licorice Pizza een ode aan de jaren zeventig en neemt je mee op een dollemansrit van een jong koppel in de San Fernando Valley. Nagenoeg elke filmcriticus was laaiend enthousiast na het zien van de nostalgische reis, die drie Oscarnominaties kreeg en vele filmprijzen won. Het kijken waard dus!

Beeld: NL Beeld