Wordt dit hét kapsel van 2024?

De zogenoemde cowgirl haircut wint momenteel aan populariteit.

Het duurt nog even, maar 2024 komt steeds dichterbij. Kun jij je wel vinden in het new year, new you-mantra en hoort daar voor jou een nieuw kapsel bij? Misschien is de cowgirl haircut wel wat voor jou. Het kapsel heeft de potentie om het nieuwe it-kapsel van 2024 te worden.

Cowgirl haircut

Het afgelopen jaar zijn er veel nieuwe haartrends aan het licht gekomen door de wereldberoemde app TikTok. Zo zijn we de butterfly coupe al tegengekomen en introduceerde de app ons met de octopus haarstijl. En ook nu is er weer een haircut die viraal gaat op de app, namelijk de cowgirl haircut, die menig celeb al heeft geprobeerd.

Hoe ziet de haarstijl er precies uit? De cowgirl coupe heeft een gezicht omlijstende pony met veel choppy lagen die je lokken een speelse vormgeven. Daarnaast is het ook een onderhoudsvriendelijke coupe en hoef je er weinig aan te stylen voor je de deur uit gaat.

Makkelijke haarstijl

"De cowgirl coupe is makkelijk, geen poespas, een beetje ruw en imperfect, maar prachtig", vertelt hairstylist Gemma bij Hershesons in Belgravia aan Who What Wear. Bij haar salon hebben al talloze mensen om de coupe gevraagd. "Ter inspiratie keken we naar referenties als Alexa Chung en Suki Waterhouse", zegt ze. De coupe creëer je door eerst de lengte af te knippen, om daarnaast een curtain bangs-achtige pony te knippen. Vervolgens knipt ze laagjes vanaf de voorkant tot aan geleidelijk de achterkant van het haar. "Daarna knip ik de lengte bij, waarbij ik de randen superzacht houd en laagjes maak om natuurlijke beweging toe te voegen", voegt ze eraan toe.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door HERSHESONS (@hershesons)

Hieronder vind je nog wat inspiratie:

@kylaleelee bouncy blowout tutorial on my short bob!🎀 #hairtutorial #shortbob #bobhaircut #blowoututorial #heatedbrush #shorthairtutorial #shorthairstyles #shorthaircut #bouncyblowout #cowgirlcopper #auburnhair #haileybieberhair ♬ Oh U Went (feat. Drake) - Young Thug
@jenniferlynnfelkel There are so many variations of this color, so when you say you want cowboy copper, bring a picture!! #fyp #hairtok #trending #charlestonhairstylist #charlestonsc #hairtiktok #hairstylistsoftiktok #cowboycopper #cowgirlcopper #bestfriend #foryou #monckscornerhairstylist #schairstylist ♬ Paint The Town Red - Doja Cat
@madisonandriano blow out routine on the go 💌🫧☕️ #blowoututorial #shorthair #sharkflexstyle #grwm #shortbob #fyp #fy #sharkhairdryer #blowout #blowouthair ♬ Cute Girl - EXJUNE

De coupe is enorm makkelijk te onderhouden. Je hoeft er slechts een beetje foam of olie in te doen, kneed de coupe wat door en you're ready to go!

Bron: Elegance, Who What Wear | Beeld: TikTok, Instagram, NL Beeld