Hoe kun je acne het beste behandelen? 

Met het juiste behandelplan kan acne binnen ongeveer drie maanden onder controle zijn.

Acne is een veelvoorkomende huidaandoening, maar daarom is het niet minder vervelend. Benieuwd of er een manier is om de acne-huid onder controle te krijgen? Met de juiste huidverbeterende producten kun je ervan afkomen.

Behandelingen met ZO Skin Health 

Als huidtherapeut en eigenares van Huidkliniek Twente heeft Loes Lammertink jaren ervaring met het aanpakken van huidproblemen. “We werken bij Huidkliniek Twente op een unieke manier, waarbij we de casus van elke cliënt met de behandelend huidtherapeut en met mij bespreken, zodat we waar nodig kunnen schakelen om iemand de beste behandeling te bieden.” 

Naast hun grondige expertise, wil Loes haar cliënten ook de beste producten bieden. In haar praktijk gebruikt ze daarom de huidverbeteringsproducten van ZO Skin Health. “Ik werk hier al heel lang mee. De percentages werkzame ingrediënten in de producten zijn precies afgestemd op wat nodig is om huidverbetering te realiseren. Met de producten van andere merken kwam ik niet tot dezelfde resultaten. Maar met ZO Skin Health weet ik gewoon zeker dat het verbetering geeft.”

Loes Lammertink van Huidkliniek Twente.

Acne behandelen

De missie van ZO Skin Health is om de huid in haar geheel weer gezond te maken – in plaats van alleen een specifiek probleem aan te pakken. Komt iemand met een acnehuid binnen, dan wordt er een protocol opgesteld dat én de acne aanpakt én de huid stralend en gezond maakt. Loes legt uit: “Wanneer we iemand met een acne-huid gaan behandelen, vindt er altijd eerst een intakegesprek plaats en leggen we uit hoe we te werk gaan. We beginnen vervolgens met de Stimulator Peel van ZO Skin Health. Veel mensen hebben een huid met een verdikte dode huidcellenlaag. Daarom starten wij eerst met een krachtige peel om die laag te verwijderen, zodat de producten daarna meteen hun werk kunnen doen op de juiste diepte in de huid.” 

Het ZO Skin Health protocol dat daarna volgt, is voor bijna alle personen met acne gelijk. “Meestal zetten we het ‘Ernstig acne-protocol’ in,” vertelt Loes, “omdat we het beste resultaat willen behalen. Het protocol bestaat uit het reinigingsprotocol Getting Skin Ready; dit stappenplan bestaat uit Exfoliating Cleanser, Dual Action Scrub en Oil Control Pads.” Met dit reinigingsprotocol zorg je er elke dag voor dat de producten optimaal worden opgenomen door de huid. Na het reinigingsstappenplan kunnen de producten uit het acneprotocol worden aangebracht. “Dit protocol bestaat uit Intense Eye Crème, Instant Pore Refiner, Daily Power Defense, Complexion Clearing Masque, Wrinkle + Texture Repair en de Acne Control. Om de maand wisselen we het laatste product af met Exfoliation Accelerator. En natuurlijk gebruik je elke dag een SPF.” De producten uit het protocol voor acne kunnen mensen thuis gebruiken. “De thuisbehandeling wordt aangevuld met een behandeling in de kliniek voor onder andere een dieptereiniging, peelings, laserbehandelingen en IPL-behandelingen”, vertelt Loes.  

Resultaten 

Het is een hele rits producten om acne te kunnen verbeteren, maar Loes wil benadrukken dat ze meer doen dan enkel het verbeteren van acne. “Wrinkle + Texture Repair verbetert de huidtextuur en is daarnaast een anti-aging-product. Bovendien kun je stoppen met bepaalde producten, zoals Acne Control en Complexion Clearing Mask, wanneer de acne onder controle is.”  

 “We zien vaak dat de acne binnen drie maanden helemaal onder controle is. Op dat moment heeft een cliënt meestal 4 tot 6 behandelingen in de kliniek gehad. Vervolgens gaan we over op de onderhoudsfase. Dat houdt in dat de cliënt ongeveer één keer in de drie maanden terugkomt voor een dieptereiniging.”

huidkliniek twente team

 

Colorescience 

Het is mogelijk om heel mooie resultaten te behalen met het acne behandelplan, maar in de tussentijd vinden veel cliënten het prettig om hun acne wat te verbloemen. Ook daar weet Loes mooie producten voor. “In de kliniek gebruiken we de make-up van Colorescience. Deze make-up heeft een minerale basis en in tegenstelling tot veel andere merken werkt deze make-up de behandelingen niet tegen. De producten van Colorescience bevatten mooie ingrediënten en een SPF, wat de huid ook helpt te herstellen en beschermt tegen de zon. En de producten irriteren niet, wat je bij de acne-huid snel ziet, dus daar wil je zorgvuldig mee omgaan. Ook verstopt deze make-up de huid niet opnieuw, waardoor mee-eters en puistjes voorkomen worden.” 

Welke producten je precies kunt gebruiken om acne te camoufleren? Loes raadt Face Shield Flex SPF aan. “Hiermee kun je het best beginnen, want deze geeft een heel subtiel kleurtje. Als meer dekking nodig is, kun je de Pressed Powder eraan toevoegen; hiermee kun je de dekking zo dik aanzetten als je maar wilt. Zijn er nog wat vlekjes die je weg wilt werken, dan werkt de Pressed Powder heel mooi in combinatie met de Mineral Corrector Palette SPF 20. En cliënten die ook een matterende primer willen aanbrengen, raad ik de Mattifying Primer aan. Al deze producten geven een stevige dekking. Wil je een lichtere dekking, dan is de Face Shield Flex een prachtig product.” 

Openingsbeeld: Antoni Shkraba (Pexels) 

Laatste nieuws