Op de travel-wishlist: beleef een magische winter in Knokke-Heist

Als ze ergens weten hoe je van de winter een magische beleving maakt, is dat wel in Knokke-Heist.

Knokke-Heist wil je beleven! Deze unieke stad heeft zo'n beetje alles wat je zoekt voor de ultieme getaway. Zo is het met de vele (exclusieve) shopgelegenheden de perfecte plek om je garderobe te verrijken, is het een paradijs voor fijnproevers en gezelligheidsdieren, en stelt het ruime aanbod aan kunst, cultuur en musea geen enkele liefhebber teleur.

Wist je dat de unieke Belgische badplaats niet alleen tijdens aangename temperaturen op je travel-wishlist thuishoort? Juist in de wintermaanden krijgt deze bestemming een magische touch! We vertellen je er alles over.

Op naar Knokke-Heist

Het is alweer december en dat betekent: de maand van het ultieme wintergevoel. Wil jij dat winterse gevoel in volle glorie ervaren? Dan zit je met een bezoek aan Knokke-Heist goed, want ook in de koude maanden bruist deze kustgemeente. De straten van de stad zijn versierd met lichtjes, de luxe boetieks zijn feestelijk aangekleed en de stad heeft voor jong en oud genoeg in petto.

Wat dacht je van een sprookjeswandeling langs de mooi verlichte lanen en pleinen van de stad, waar je onderweg majestueuze dieren, metershoge kerstballonnen en talloze andere sprookjesachtige verrassingen spot? Of een bezoekje aan de vele kunstgalerijen, waar je gewoon in en uit kunt wandelen? Een weekendje Knokke-Heist is echt veel meer dan alleen maar kerstshoppen! Hieronder lichten we graag enkele activiteiten uit.

Beleef de ultieme shopping experience

Met de feestdagen in zicht en de vonkelende lichtjes in de winkelstraten, is het wel erg aantrekkelijk om een middagje te gaan shoppen. Voor ieder is er wat wils. Van fijne modeboetieks tot luxe designerwinkels als Louis VuittonHermés en Delvaux. Welkome bijkomstigheid: de etalages zijn rond deze tijd van het jaar natuurlijk op z'n aller prachtigst! Ben jij een heuse juwelengek en kun je vintage items wel waarderen? Breng dan ook een bezoekje aan The Watch House, waar je de mooiste pre‑owned juwelen en horloges tegen het lijf loopt. Kortom: een heus mode-walhalla waar iedere fashionista haar hart op kan halen!

Hadden we al gezegd dat de stad een speciale shuttledienst voor alle shoppers aanbiedt, die je op verschillende punten in de winkelstraten afzet? Alleen het ritje in deze trendy citymobiel maakt dit al een unieke hop on hop off-ervaring. Beter wordt het niet!

Bind de ijzers onder je voeten

Wat is nu leuker dan in de winter te kunnen schaatsen? Hoewel de kans klein is dat je dat dit jaar op natuurijs kunt doen, is de overdekte ijspiste in Knokke-Heist misschien wel the next best thing. Op de overdekte ijspiste op het Alfred Verweeplein kun je dagelijks van 10:00 tot 22:00 schaatsen. Je scoort een kaartje voor slechts €7 euro, en dat is inclusief schaatsen.

Drink een drankje aan de winterbar Ice Bar

Wil je na het shoppen, het schaatsen of na een frisse strandwandeling (ook een must, in Knokke-Heist!) de dag afsluiten met een drankje? Doe dit dan bij de Ice Bar. Waan je in après-ski-achtige sferen in de op het Van Bunnenplein gelegen chalet. Proost! Of, zoals onze zuiderburen zouden zeggen: Santé!

Volg een social media route

Eerlijk zeggen: googel jij ook altijd naar 'Instagram-waardige plekken' wanneer je een nieuwe bestemming bezoekt? Om jou een speurtocht te besparen, kun je in Knokke-Heist zogenoemde social media routes volgen. Deze wandel- en fietsroutes laten je een andere kant van de gemeente zien, in een social media-proof setting.

Volg bijvoorbeeld de Instagram-route, die je langs toffe fotospots leidt. Denk aan felgekleurde pleinen, bijzondere kunstwerken en architectuur. Maar dat is niet het enige wat je feed rijkelijk zal vullen. Wat dacht je van de leukste cocktailbars, koffiebars en andere verwenadresjes? Naast de Instagram-route is er ook nog de TikTok-route, de LinkedIn-route, de Strava-route, de YouTube-route en de Pinterest-route.

Bezoek het Zwin Natuur Park

Ben je van plan om Knokke-Heist een bezoekje te brengen aan het einde van het jaar? Dan mag je de mooie natuur in het Zwin eigenlijk niet missen. Tijdens een prachtige wandeling door het park kijk je je ogen uit en leer je van de gidsen alle ins en outs over de vele bijzondere vogels die je er kunt spotten. Leuk voor natuurliefhebbers van alle leeftijden!

Heerlijk tafelen

Een bezoek aan een nieuwe stad is natuurlijk alleen compleet als je er ook heerlijk hebt gegeten. En daarvoor ben je in Knokke-Heist aan het juiste adres! Ze hebben niet voor niets een speciale Gault&Millau gids genaamd A Taste of Knokke-Heist. De stad heeft de voorbije jaren een bijzonder sterke culinaire reputatie opgebouwd en is absolute koploper op vlak van gastronomie. De chefs die werkzaam zijn in de in Knokke-Heist gelegen restaurants laten zich graag inspireren door winterse smaken en ingrediënten. En geloof ons als we zeggen dat er voor ieder wat wils is. De stad telt namelijk meer dan 200 restaurants, waarvan er vier een ster hebben!