Marie Claires weekendtips

Van lokale kunst tot fijne feestdagen-voorpret.

Nog niks gepland dit weekend, maar wil je wel graag iets doen? Marie Claire tipt! Dit wil je aankomend weekend niet missen.

Restaurant Jansz.

Bij Jansz. Amsterdam, kun je dit najaar genieten van een selectie nieuwe gerechten die de smaken en kleuren van het seizoen weerspiegelen. Het bekende restaurant in de Negen Straatjes nodigt culinaire liefhebbers uit om opnieuw kennis te maken met de modern-Nederlandse keuken, waarbij kok Arnout van der Kolk speciale aandacht heeft besteed aan seizoensgebonden producten en lokale leveranciers.

Jansz
Beeld: Ashkan Mortezapour Photography

Denk aan Nederlandse seizoensgroenten als bloemkool uit Amsterdam’s Tuinen van West met romige bechamelsaus, of Eringi geserveerd met truffel en lokale Reypenaer kaas. Wil je écht wat unieks proeven? Dan kies je de Kingfish Crudo, een verse vis uit Zeeland geserveerd met biet en radijs, en voor de liefhebber aangevuld met kaviaar. En dat alles in een bijzonder stijlvol ingericht pand vol historie!

Vier de feestdagen met Rivièra Maison

Sfeer in huis halen met de kerstdagen? Dan zit je helemaal goed bij Rivièra Maison! Het toonaangevende interieurmerk heeft namelijk een heerlijk magische kerstcollectie gepresenteerd. Van prachtige kerstornamenten, tot geweldig servies en hartverwarmende cadeaus voor familie of vrienden, met als absolute hoogtepunt de prachtige adventskalender. Geheel in het thema van Driving Home for Christmas, beleef je met deze prachtig vormgegeven kalender elke dag van december een klein cadeaumoment.

 

Met deze luxe doos vol voorpret maak je het aftellen naar die magische kerstdagen nóg specialer.

Genieten bij George Amsterdam

Aan het iconische Gustav Mahlerplein in Amsterdam heeft George de deuren geopend van Le Grand George. Met een oppervlakte van 350 vierkante meter, 140 zitplekken, een vide en plek voor private dining is dit achtste George-restaurant met recht Grand te noemen!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by George Amsterdam (@georgeamsterdam)

Of je nu een stijlvolle locatie zoekt voor een zakenlunch, een sfeervolle borrel-hotspot, of een intieme dinerlocatie: bij Le Grand George (liefkozend Le GG genoemd) zit je goed. Bij Le Grand George komen Franse flair en eigentijdse vibes samen in het interieur, zodat je in style geniet van de al het verleidelijke lekkers dat de kaart te bieden heeft. Van truffel en kaviaar tot natuurlijk de signature dish: Poulet aux Morilles. En dit allemaal op een steenworp afstand van het charmante Amsterdam Oud-Zuid en Centrum.

Lokale kunst bij art’otel Amsterdam

Van vrijdag 24 november tot zondag 24 december transformeert art’otel Amsterdam tot een inspirerende showcase van lokale creativiteit met de terugkeer van de Holiday Pop-Up Shop. Ontdek originele kunstwerken, zeefdrukken, trendy T-shirts, verrassende stickerpakketten, prachtige tekeningen, schetsen, indrukwekkende sculpturen, adembenemende foto’s en nog veel meer!

Of je nu je oog hebt laten vallen op het werk van een bekende naam als Kamp Seedorf op Laser 3.14, of juist kleinere artiesten wilt steunen: bij de Holiday Pop-Up Shop vind je volop leuks om in huis te halen. Ook voor schoencadeautjes of kunstzinnige extraatjes onder de boom zit je goed – al vanaf €5 haal je namelijk zo’n uniek stukje kunst in huis.

Een ervaring rijker met Wecandoo

Wat is er nu mooier dan iemand een herinnering cadeau doen? Of een nieuwe skill? Dat vindt ook Wecandoo, een aanbieder van de meest uiteenlopende workshops. In plaats van het zoveelste geurtje, kettinkje, of een cadeaubon, kun je hiermee lekker samen creatief bezig zijn, ondertussen je locals steunen, én nog iets nieuws leren. Kortom: zo’n vrolijke workshop blijft je nog heel lang bij.

Van je eigen unieke leren tas maken, tot de Japanse kintsugi-kunst of het distilleren van je eigen drankje: de mogelijkheden zijn (bijna) eindeloos.

Kijktips

Geen zin om de kou en de regen te trotseren? Snappen we. Ook vanaf de bank valt genoeg leuks te beleven dit weekend. Zo is gisteren op Netflix het eerste deel van Squid Game: The Challenge verschenen – een competitief programma dat gebaseerd is op de loeispannende serie Squid Game. Op Pathé Thuis kun je nu genieten van de dramafilm Oppenheimer, mocht je deze kaskraker nog niet in de bioscoop bekeken hebben.

Wil je liever weg zwijmelen bij een romcom? Dan zit je ook goed bij Netflix. Morgen verschijnt daar namelijk de film Liefde Zonder Grenzen, met een cast vol bekende gezichten zoals Yolanthe Cabau, Jim Bakkum, Abbey Hoes, Hassan Slaby, Freek Bartels, en Soy Kroon. Zet die popcorn dus maar vast klaar!

Headerbeeld: NL Beeld

Laatste nieuws