Modeontwerper Jean Paul Gaultier komt naar Nederland met zijn Fashion Freak Show

De Jean Paul Gaultier Fashion Freak Show komt volgend jaar naar Nederland, zo maakte de Franse modeontwerper recent bekend aan de buitenwereld. De show belooft veel fashion, maar ook theater, show, burlesque en muziek.

De Jean Paul Gaultier Fashion Freak Show

Concertorganisator MOJO maakte recent bekend dat Jean Paul Gaultier naar Nederland komt met zijn Fashion Freak Show in het Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. De show draait naast alle fashion en theater ook om verschillende muziekgenres die Gaultier hebben geïnspireerd, van disco tot fun en pop tot rock.

“Ik ben heel blij dat de Fashion Freak Show, het verhaal van mijn leven, naar Amsterdam komt”, aldus Gaultier. “Ik hoop dat jullie net zoveel van mijn show zullen genieten als ik heb genoten van het maken ervan.” Ook vertelt de Franse modeontwerper dat hij een grote liefde heeft voor de Nederlandse hoofdstad en dat hij al vaak een bezoekje heeft gebracht.

In première

Dit is echter niet de eerste keer dat de Fashion Freak Show te zien is. Zo ging ‘ie in 2019 in première in het legendarische Folies Bergère in Parijs. Daarna tourde de show richting Londen, Tokio en München. Tijdens de show blikt Gaultier terug op een tijdperk met extravagantie en tederheid. Ook nodigt hij de toeschouwer uit om een kijkje te nemen achter de schermen. Zo ontdekken ze Gaultiers wereld vol met overdaad, poëzie en magie.

Jean Paul Gaultier’s Fashion Freak Show 2022, London, UK

Jean Paul Gaultier’s Fashion Freak Show 2022, London, UK

De Jean Paul Gaultier Fashion Freak Show is te zien woensdag 24 juli tot en met zondag 28 juli en wordt acht keer gespeeld. De ticketverkoop start op vrijdag 1 december 2023 om 10:00 via ticketmaster.nl.

Bron: Elegance, Events, AD | Beeld: NL Beeld