Een au-pair of oppas inhuren? Dit moet je weten

Het brengt vele voordelen met zich mee.

Rennen, vliegen, springen. En dat iedere dag. Veel vrouwen hebben een overvolle agenda naast hun gezin. Na een drukke werkdag moet er eten op tafel staan, wil je misschien wel even bijkletsen met een vriendin en ga je het liefst nog even sporten om aan je bewegingsdoel te komen. En ja: de kinderen, je partner en misschien zelfs huisdieren willen ook nog aandacht.

Het maakt niet uit binnen welke fase van je leven je bent; soms voelt het alsof je te weinig uren in een dag hebt, helemaal wanneer je kinderen hebt. Hoe lekker zou het zijn om niet altijd zelf alle ballen hoog te moeten houden? Daar komt een au pair en oppas van Nina.care om de hoek kijken: een handige hulp in het huishouden voor jou en je kids. Au pairs zijn méér dan een oppas. In dit artikel lees je er alles over.

Waarom een au pair inhuren je leven fijner kan maken

Er zijn redelijk wat gezinnen in Nederland die een au pair of oppas in dienst hebben om voor de kinderen te zorgen. Dat is helemaal het geval sinds bekend is dat het voor opa’s en oma’s financieel gezien niet altijd meer aantrekkelijk is om af en toe op te passen. En dat terwijl jullie drukke leven wel door blijft gaan. Feit is dat je leven verandert wanneer je kindjes hebt. Maar: betekent dit dat je geen tijd meer voor jezelf in kunt plannen? Absoluut niet. Dat is misschien wel een van de grootste redenen om een au pair in te huren: het feit dat je zelf ook nog een leven hebt en het hard nodig is om voor jezelf te zorgen.

De grootste rol van een au pair is over het algemeen namelijk de zorg voor je kind(eren). Ze helpen met huiswerk, maken eten klaar voor de kinderen, zorgen ervoor dat ze op tijd in bed liggen, ondernemen leuke activiteiten, halen ze van school en ga zo maar door. Ook kunnen ze je kinderen helpen met de dagelijkse routine zoals het naar bed brengen en het klaarmaken van het ontbijt. Moet je je voorstellen hoeveel tijd en energie jou dat scheelt! Natuurlijk bepaal je zelf welke taken een au pair wel of niet uit hoeft te voeren.

Voordelen van het inhuren van een au pair voor thuis

Je kunt je vast wel voorstellen dat het inhuren van een au pair of oppas diverse voordelen met zich meebrengt. Het grootste voordeel is bijvoorbeeld al dat je zelf wat meer ademruimte hebt in het dagelijks leven. Je krijgt wat meer het gevoel dat de uren in een dag voldoende zijn om alles te doen wat je moet en wil doen. Andere voordelen van een au pair inhuren, zijn onder andere:

Individuele aandacht van een au pair of oppas

Wat ook erg prettig is, is het feit dat een au pair altijd de volledige individuele aandacht voor je kind(jes) heeft. Dat in tegenstelling tot de aandacht bij een kinderopvang waar vaak meerdere kinderen te vinden zijn. Dit is heel fijn voor ieder kind, maar nog extra prettig voor kinderen die extra ondersteuning nodig hebben of die zich beter kunnen ontwikkelen met individuele begeleiding.

Meer flexibiliteit met een au pair of oppas

Daarnaast is het hebben van een vaste au pair of oppas erg handig, omdat zo iemand veel flexibeler is dan een kinderopvang of een ander oppasadres. Ouders kunnen op deze manier vaker afspraken maken die bij hun werkschema’s of andere afspraken passen. Zin in een avondje uiteten? Met een vaste au pair of oppas is dat zo geregeld. Bij de reguliere kinderopvang is dat lastiger te regelen.

Voor jezelf en voor kinderen fijn dat er één oppas is

Voor je kindje(s) is het ook heel fijn om een vast persoon te hebben als oppas of au pair. Zo kunnen ze met diegene een vertrouwensband opbouwen, wat zorgt voor een gevoel van veiligheid en geborgenheid. Voor ouders is dit uiteraard ook ontzettend fijn, omdat ze hun kind(eren) dan met een gerust hart achter kunnen laten bij iemand die ze vertrouwen. Ze weten dat hun kind(eren) in goede handen is/zijn en goed worden verzorgd, zelfs wanneer ze zelf niet thuis zijn.

Een au pair inhuren is helemaal niet duur en levert veel op

Tot slot moet je weten dat een au pair inhuren helemaal niet zo duur is als je misschien dacht. Het is in sommige gevallen zelfs voordeliger in vergelijking met andere vormen van kinderopvang. De kosten worden gebaseerd op het aantal uren dat je een au pair of oppas inhuurt, de ervaring die de au pair heeft en andere specifieke overeenkomsten. Je krijgt er in ieder geval veel voor terug en dat is de investering vaak al meer dan waard. Nieuwsgierig geworden? Misschien is een au pair of oppas van Nina.care dan iets voor jou.

Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws