Paloma Elsesser wint als eerste curve-model de Model of the Year Award tijdens Fashion Awards 2023

Chapeau!

Op 4 december vonden de iconische British Fashion Council Fashion Awards 2023 in Londen plaats waar grote namen uit de mode-industrie zich al sinds 1989 verzamelen. Met de heuse Oscars van de modewereld wordt de excellentie in creativiteit gevierd en de grootsten in de mode-industrie geprezen. Topmodel Paloma Elsesser wint als eerste curve-model de Model of the Year Award.

Prijzen

Te midden van de glitter en de glamour schreden oogverblindende A-listers als Lila Moss, Simone Ashley, Alexa Chung en Anne Hathaway op 4 december over de rode loper in de Royal Albert Hall in Londen. Het rode tapijt werd bewandeld door de bekendste sterren die zich in prachtigste creaties van hun favoriete designers hadden gehuld.

The British Fashion Awards 2023 The British Fashion Awards 2023 The British Fashion Awards 2023 The British Fashion Awards 2023 The British Fashion Awards 2023 The British Fashion Awards 2023

Beeld: NL Beeld

Maar laten we niet de oorspronkelijke missie van de BFC Fashion Awards vergeten: het eren van de beste en de grootsten in de mode-industrie. Zo ontving voormalig Britse Vogue-hoofdredacteur Edward Enninful de Trailblazer Award en ging Valentino Garavani er met de Outstanding Achievement Award vandoor. Sarah Burton en Charlotte Tilbury werden geprezen met een speciale erkenningsprijs en mocht Maximilian Davis van Ferragamo de Womenswear Designer Award in ontvangst nemen. Bovendien werd Jonathan Anderson van JW Anderson en Loewe uitgeroepen tot ontwerper van het jaar.

Women of the Year

Niemand minder dan Paloma Elsesser wint als eerste curve-model de Model of the Year Award tijdens de iconische Fashion Awards in Londen. De line-up was echter diverser dan ooit. Zo was het topmodel voor de prijs genomineerd samen met Mona Tougaard, Anok Yai, Liu Wen, Alton Mason en Kai-Isaiah Jamal, maar wist ze hen van de troon te verslaan.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door i-D (@i_d)

British Fashion Awards

Hoewel het natuurlijk prachtig is om bij deze feestelijke uitreiking te zijn, draait het event om meer dan dat. De organisatie biedt de creatieve gemeenschap een kans om samen te komen om positieve veranderingen binnen de mode-industrie te erkennen. De British Fashion Awards vieren de rol van mode in zelfexpressie, escapisme en optimisme.

De Fashion Awards is een jaarlijks spektakel en dient als belangrijkste fondsenwerving voor de British Fashion Council, de non-profitorganisatie die zich richt op het belangen van de Britse mode-industrie. De organisatie zamelt geld in voor de BFC Foundation, die ontwerpers op alle niveaus van hun carrière helpt op het gebied van talent, opleiding, zakelijk mentorschap en subsidies. Op 4 december zijn er verschillende prijzen uitgereikt aan modeprofessionals die een belangrijke bijdragen leveren aan wereldwijde mode.

Bron: British Vogue | Beeld: Adobe Stock