De beste tips voor een citytrip in Nederland

Van Amsterdam en Gouda tot Utrecht en Maastricht.

Steeds meer mensen blijven in Nederland tijdens de vakanties. We zijn er namelijk massaal achter gekomen dat er in ons eigen land veel te ontdekken valt. Nederland heeft een diverse mix van historische steden, moderne architectuur, schilderachtige grachten en een rijke culturele scene. Dit zijn de leukste steden om naartoe te gaan.

Amsterdam

Onze wereldberoemde hoofdstad is de meest bezochte stad in Nederland. Ook al ben je er vast weleens geweest, we noemen ‘m toch nog een keer want Amsterdam blijft gewoon leuk. Naast de toeristische attracties zijn er in Amsterdam veel evenementen om bijvoorbeeld met een groep vrienden heen te gaan. Denk aan leuke festivals en theater. Wil je met een groep vrienden blijven overnachten in de omgeving van Amsterdam? Kijk dan eens op Groepshuizen.nl.

Utrecht

Houd je van de sfeer van Amsterdam met zijn pittoreske grachten, maar heb je geen zin in het massatoerisme dat je er vindt? Kies dan voor Utrecht. Breng een bezoekje aan de Domtoren en geniet van de gezellige sfeer op het Neudeplein. Zin om te winkelen? In Hoog-Catharijne vind je alles wat je nodig hebt.

Rotterdam

Is New York te ver? Ga naar Rotterdam. In deze moderne stad vind je een prachtige moderne skyline die erg doet denken aan Manhattan. Breng een bezoek aan de Kubuswoningen, de Erasmusbrug of bezoek de haven. In de Kunsthal vind je een rijke kunstcollectie. Ook de Markthal met zijn bijzondere ontwerp is een van de opvallendste bezienswaardigheden van de stad.

Den Haag

De politieke hoofdstad van Nederland heeft het Binnenhof en het Vredespaleis als bezienswaardigheid. Breng een bezoek aan het Mauritshuis waar je beroemde schilderijen vindt zoals het ‘Meisje met de parel’ van Vermeer. Den Haag ligt dicht bij het strand. Dus heb je zin in een lange strandwandeling, dan ben je op de goede plek.

Maastricht

Maastricht is een van de meest zuiderlijke steden in ons land en staat bekend om zijn bourgondische sfeer. Het historische stadscentrum is prachtig en ook een boottocht op de Maas is echt genieten. Op het Vrijthof-plein vind je leuke kroegjes en restaurantjes waar je kunt genieten van lokale lekkernijen.

Den Bosch

Nog een prachtige stad in het zuiden van ons land is Den Bosch. Deze stad staat bekend om zijn Bossche Bollen, een heerlijke grote slagroomsoes bedekt met chocolade. Het marktplein en de historische binnenstad ademen een gezellige sfeer. Bezoek ook de imposante Sint-Janskathedraal en het Noordbrabants Museum. Dit museum biedt een uitgebreide collectie kunst en cultuur uit de regio Noord-Brabant. Van oude meesters tot hedendaagse kunst, het museum geeft een overzicht van de lokale geschiedenis en creativiteit.

Haarlem

Ben je in de buurt van Amsterdam, breng dan ook eens een bezoekje aan Haarlem. Je vindt er charmante winkelstraten, historische gebouwen en gezellige pleinen. Bezoek de Grote Markt, bewonder de gotische kathedraal en wandel door het stadspark Haarlemmerhout.

Gouda

Gouda, een pittoreske stad in Zuid-Holland, is bekend om zijn historische charme, kaasmarkt en prachtige grachten. Bezoek de Goudse Kaasmarkt, die elke donderdagochtend in de zomer plaatsvindt op de Markt. Bekijk hoe de kaas wordt gewogen en geniet van de lokale ambachtelijke producten. Maak ook eens een wandeling langs de schilderachtige grachten en ontdek de Stolwijkersluis, een historische sluis die een belangrijke rol speelde in het watermanagement van de stad. Een echte blikvanger is ook het stadhuis op de markt. Een prachtig historisch gebouw dat dateert uit de 15e eeuw.

Delft

Delft staat bekend om zijn aardewerk, Delfts Blauw. Bezoek de Koninklijke Porceleyne Fles om te zien hoe het wordt gemaakt. Ga op pad in het historische centrum met de Nieuwe Kerk en het Vermeer Centrum. In Delft vind je ook de TU Delft. De stad kent daarom ook een bruisend studentenleven.

Dordrecht

Ook Dordrecht is een bezoekje waard. Wandel bijvoorbeeld eens naar de Groothoofdspoort, een historische stadspoort aan het punt waar de rivieren de Merwede, de Noord en de Oude Maas samenkomen. Het is een mooie locatie met prachtig uitzicht op het water. Ontdek de kunstcollectie van het Dordrechts Museum, met werken van Nederlandse schilders uit de Gouden Eeuw en hedendaagse kunstenaars. Het museum is gehuisvest in een prachtig pand aan de Museumstraat.

Beeld: Adobe Stock

Laatste nieuws