Hoe kun je huidveroudering het beste vertragen? 

Met de juiste producten kun je fijne lijntjes zelfs verminderen.

Zelfs als je gezegend bent met goede genen is het helaas onmogelijk om huidveroudering te voorkomen. Maar met de juiste producten kun je het wél vertragen. 

Huidveroudering vertragen (en zelfs verminderen) met ZO Skin Health 

Zolang er geen magisch elixer voor eeuwige jeugd bestaat, zullen we het moeten doen met de juiste huidverzorgingsproducten en behandelingen. Julia Ahmed van Juuls Clinic helpt je er graag mee. In haar kliniek werkt ze met de huidverbeteringsproducten ZO Skin Health, die ze bij haar cliënten inzet om huidveroudering te vertragen en om de vroegtijdige tekenen hiervan te verminderen. “Ik werk hier nu vier jaar mee en ik vind het heel fijn dat ik met deze producten huidproblemen echt kan verbeteren. Alle huidtypes kunnen baat hebben bij ZO Skin Health. Voor mij als behandelaar is het echt een must om met deze producten te werken.” 

Een behandelplan opstellen   

Heb je de wens om huidveroudering tegen te gaan, of zelfs tekenen ervan te verminderen, dan ben je welkom bij Julia. Eerst maakt ze een huidscan, “om precies te kunnen zien in welke conditie de huid is.” Bij huidveroudering is er vaak sprake van (fijne) lijntjes, maar ook van een grauwe huid. “We focussen niet alleen op het verminderen van de rimpeltjes. Met het protocol van ZO Skin Health kunnen we ook dat grauwe wegnemen, waardoor je een mooie uitstraling krijgt.”

Na de huidscan wordt een behandelplan met de producten van ZO Skin Health opgesteld. “We hebben verschillende protocollen, een milde en een ernstige. Wanneer we het ‘ernstige protocol’ inzetten, ervaren mensen in de eerste zes weken een heftige huidreactie – denk aan veel schilfers in het gezicht en wat roodheid. Na die zes weken komt daar geleidelijk aan een nieuwe huid voor terug die gladder, egaler en helderder is.” Vind je het om wat voor reden dan ook niet fijn om zo’n heftige reactie te ervaren, dan kun je kiezen voor het milde protocol. “Er vindt dan een minder heftige huidreactie plaats, met hooguit een schilfertje bij de neusvleugels”, legt Julia uit. “Maar het duurt dan wel langer om dezelfde resultaten te behalen, vaak zo’n twaalf tot twintig weken.”  

Het protocol 

Het behandelplan kan dus per persoon verschillen, maar het kent ook overeenkomsten. Iedereen zal beginnen met het Getting Skin Ready stappenplan, om de huid te ontdoen van vuil, talg en ophopingen van dode huidcellen. “Het verschilt per huidtype welke producten we aanraden, maar over het algemeen gebruiken we hiervoor Gentle Cleanser, Exfoliating Polish en Complexion Renewal Pads. Deze producten prepareren de huid voor de stimulerende producten die daarna worden aangebracht.” 

De producten die de huidveroudering vervolgens gericht aanpakken zijn Daily Power Defense, Growth Factor Serum, een retinol- en een vitamine C-serum en een SPF. “Daily Power Defense is echt een alleskunner”, legt Julia uit. “Het hydrateert de huid, herstelt de huidbarrière en heeft een anti-inflammatoire werking, waardoor ontstekingen van de huid minder zichtbaar zullen zijn en roodheid vermindert.” Het Growth Factor Serum omschrijft Julia als ‘botox in een potje’: “Het helpt expressielijnen te verminderen en zo gaat de huid er gladder uitzien.” 

Voor mensen met een wat ruwere huid, vaak veroorzaakt door zonschade, is een retinolproduct vervolgens erg waardevol. “Hiervoor adviseer ik Wrinkle + Texture Repair. Een product dat ook effectief de rimpeltjes op de bovenlip kan aanpakken. Een vitamine C-serum heeft daarnaast het vermogen om de collageenproductie te stimuleren, om de huid strakker te maken. Voor de wat doffere en rijpere huid raad ik Illuminating AOX Serum aan, dat geeft de huid echt een prachtige glow.” 

Ten slotte benadrukt Julia dat je altijd een SPF moet gebruiken. De allerbeste? Dat hangt af van je wensen. “Als je graag make-up draagt, kun je het beste een minerale zonnebescherming gebruiken, zoals de Sunscreen + Primer. Hierover kun je je make-up het mooiste aanbrengen.” Sport je juist veel, dan heb je volgens Julia meer baat bij een zonnebrand met een chemische filter. Daily Sheer Broad Spectrum is volgens haar perfect, dat is een SPF die makkelijk intrekt en water- en zweetbestendig is. 

Aanvullende behandelingen 

Met het protocol van ZO Skin Health kun je mooie resultaten behalen, maar wie de effecten nog wat extra kracht bij wil zetten, kan in de kliniek een behandeling krijgen met de 3 Step Peel. “Dit is een heel mooie TCA-peeling met salicylzuur, melkzuur en zes procent retinol. Dit is een intensieve exfoliant waarvan de huid erg gaat schilferen, maar na vijf tot zes dagen is dat voorbij en dan krijg je er een heel egale, glowy, verjongde huid voor terug.” 

Naast de 3 Step Peel is het ook mogelijk om een EndyMed-behandeling te ondergaan. De EndyMed is een apparaat (ook wel een behandelplatform genoemd) waarmee verschillende huidverbeterende behandelingen worden uitgevoerd. Een behandeling die waardevol is voor personen die de huid willen verjongen, is de RF microneedling-behandeling. “Tijdens deze behandeling kunnen we met micronaalden diep in de huid het Firming Accelerated Serum aanbrengen. De stofjes die hierin zitten kunnen huidverslapping tegengaan. Rimpels worden hierdoor nog minder zichtbaar en de huid wordt strakker. Hiermee kun je dus ook de kaaklijn verstrakken en ‘hamsterwangen’ verminderen. Ook stimuleert deze behandeling de aanmaak van collageen en elastine, wat ook weer bijdraagt aan de verstrakking van de huid. Dit is de perfecte aanvulling op het ZO Skin Health protocol. Met deze behandeling kunnen we de resultaten tot wel vier keer versterken. Het werkt mooi synergetisch.” 

Openingsbeeld: Karolina Grabowska (Pexels)