Drie simpele dingen die je kunt doen om een winterdip voor te blijven

Veel mensen ervaren in de winter een dipje.

Young caucasian happy woman sitting near window with her dog in winter holidays, looking outside.

Momenteel genieten veel mensen nog van de feestvreugde, maar wanneer januari aanbreekt beginnen velen toch wel moeite te krijgen met de korte dagen. Wil jij de winterdip op afstand proberen te houden? Met de volgende tips verklein je de kans op een winterdip.

Een zonnige blik

Eén van de grootste oorzaken van een winterdip is het gebrek aan licht. Veel mensen gaan ’s ochtends vroeg in het donker naar hun werk, en komen ook in het donker weer thuis. Het kan daarom helpen om, bijvoorbeeld tussen de middag, een stukje te gaan wandelen. Heb je hier niet genoeg aan? Dan is er een speciale lichtbril. Deze bril bootst natuurlijk daglicht na, zelfs op de meest sombere winterdagen. Door de bril elke ochtend zo’n 30 minuten te dragen, krijgt je lichaam extra energie.

Vitamine D

Tijdens de winter komt de zon minder vaak tevoorschijn, wat betekent dat je lichaam minder vitamine D produceert. Deze essentiële vitamine speelt een grote rol in het reguleren van je humeur en energieniveau. Compenseer daarom het gebrek aan zonlicht door vitamine D-supplementen toe te voegen aan je dagelijkse routine. Een echte opkikker!

Structuur houden

In de wintermaanden is het verleidelijk om onder een warm dekentje te kruipen en jezelf te laten meeslepen door de vroege duisternis. Toch is het belangrijk om een regelmatig ritme te houden. Sta op vaste tijden op, plan je activiteiten en ga op dezelfde tijd naar bed. Structuur geeft een gevoel van controle en stabiliteit, wat enorm belangrijk is in de strijd tegen een winterdip. Zorg ook voor voldoende ontspanning en sociale interactie om de winterblues te slim af te zijn.

Bron: Tips en Weetjes, Linda | Beeld: Adobe Stock