Hoe kun je huidproblemen rond de ogen het beste behandelen? 

Wil je wat doen om wallen, donkere kringen, hangende oogleden en kraaienpootjes te verminderen? Het is makkelijker dan je denkt!

Wallen, donkere kringen, ingevallen ogen, hangende oogleden en kraaienpootjes. Als één gebied van het gelaat gevoelig is voor huidproblemen, dan is het de huid rondom de ogen wel. Gelukkig kun je er wat aan doen. 

Een behandeling bij Kliniek aan de Maas met ZO Skin Health 

Camiel Zeijen en Brit Beckers zijn allebei werkzaam bij Kliniek aan de Maas, hij als cosmetisch arts, zij als huidtherapeut. Door hun vaardigheden te combineren kunnen ze het beste resultaat behalen om gebieden van het gelaat, waaronder de ogen, te verbeteren en verstrakken. Hierbij werken ze met de huidproducten van ZO Skin Health, een medisch gecertificeerd huidverbeteringsmerk dat de kliniek hoog in het vaandel heeft.

 “Eigenlijk werkten we er al mee voordat we de kliniek openden”, vertelt Camiel, die in 2014 samen met cosmetisch arts Pascal Meijer de kliniek oprichtte. “Pascal zag bij een vriendin welke resultaten ze had behaald met de producten van ZO Skin Health en hij was erg onder de indruk. Hij is toen zelfs naar Los Angeles gegaan om twee weken mee te lopen met dr. Zein Obagi (de dermatoloog die ZO Skin Health oprichtte) en er meer over te weten te komen. De resultaten van het productgebruik waren dermate overtuigend, dat het vanzelfsprekend was dat we deze ook in onze kliniek gingen gebruiken. Dit maakte ons de eerste kliniek in Nederland die gebruik maakte van de producten van dr. Zein Obagi.”

“Het fijne aan ZO Skin Health is dat het krachtige producten zijn waarmee je veel resultaat kunt behalen”, vult Brit aan. “Ik durf te zeggen dat je met ZO Skin Health de meeste kans hebt op mooie resultaten.” 

Huidproblemen rondom de ogen 

Om aan verschillende huidproblemen rondom de ogen te werken, begint vrijwel elke cliënt met een protocol van ZO Skin Health. “Dit is om de huid te verbeteren,” vertelt Brit, “al zal iemand met een veloverschot van de oogleden ook behandeld moeten worden door een cosmetisch arts. In dat geval helpen de producten van ZO Skin Health om de huid voor te bereiden op een cosmetische behandeling.” 

Bij Kliniek aan de Maas doen ze er alles aan om het best mogelijke resultaat te bereiken. “Het is niet zichtbaar voor de cliënt, maar bij onze kliniek werken we heel intensief samen”, vertelt Camiel. “Tijdens het dagelijks overleg bespreken we elke cliënt. Zo kan het behandelplan dat is gemaakt aan de hand van het intakegesprek eventueel nog bijgesteld worden. Dit maakt ons uniek en zorgt voor de best haalbare resultaten.”

De producten

Met de producten van ZO Skin Health kun je huidproblemen rondom de ogen aanpakken, maar het is ook mogelijk om de gehele gezichtshuid te behandelen – de meest gekozen optie in de kliniek vanwege de mooie resultaten die een volledige behandelplan geeft. “Maar we geven cliënten ook de optie om de focus te leggen op alleen het gebied rondom de ogen.” 

Om het hele gelaat en de problemen rondom de ogen aan te pakken, worden meerdere producten ingezet. Producten die altijd worden aangeraden zijn een reiniger (bijvoorbeeld Gentle Cleanser of Hydrating Cleanser), een polish of scrub (bijvoorbeeld Exfoliating Polish) en pads (bijvoorbeeld Oil Control Pads of Complexion Renewal Pads) aan. “Welke producten dit precies zijn, hangt af van verschillende factoren. Daarom laten wij patiënten alleen starten met producten na een intake waarbij we ieders specifieke huid en hulpvraag analyseren”, laat Brit Weten. “Daarnaast adviseren we bijna altijd Daily Power Defense, een product dat onder andere de huidbarrière herstelt.”

“Om de problemen rondom de ogen aan te pakken, zetten we Eye Brightening Crème en Growth Factor Eye Serum in. Eye Brightening Crème gebruik je in de avond. Dit product bevat retinol en dat stimuleert de celdeling, maakt de huid dikker en het vervaagt lijntjes en rimpels. Growth Factor Eye Serum is voor in de ochtend en biedt juist hydratatie – wat heel fijn is omdat retinol de huid wat kan uitdrogen – en de cool applicator vermindert puffy ogen.” 

Als laatste komt er nog een zonbescherming bij. Welke SPF het beste is, hangt van de wensen van de cliënt af. “Mensen die veel sporten raad ik Daily Sheer van ZO Skin Health aan, die water- en zweetbestendig is. Iemand met een acne-huid wil juist een SPF die niet te glimmend is. Dan kun je kiezen voor een minerale SPF, zoals Sunscreen + Primer die geen glans achterlaat. Draag je graag foundation? Dan raad ik Total Protection Face Shield Flex van Colorescience aan. Die heeft een tintje, waardoor het naast een SPF ook een camouflageproduct is, zodat je geen verstoppende foundation meer hoeft te dragen. Het fijne aan deze zonbescherming van Colorescience is dat het ook een quick fix biedt om donkere kringen rond de ogen te camoufleren of de oogcontouren minder zichtbaar te maken.” 

Aanvullende behandelingen 

Met de producten van ZO Skin Health kun je prachtige resultaten behalen. Het zorgt ervoor dat de huid egaler wordt, er gezonder uitziet en dat rimpels en wallen rondom de ogen minder zichtbaar zijn. Voor een deel van de cliënten is dit voldoende, maar sommigen willen de huid graag nog meer verstrakken. “Dit kunnen we doen met de Hybrid laser”, vertelt Camiel. “Met dit apparaat kunnen we op twee verschillende golflengtes werken, waardoor we het kunnen inzetten om de huid te verstrakken, te verdikken en te verbeteren.” En de kracht van de golflengtes van het apparaat kan op verschillende sterktes worden ingesteld, wat ook voordelen heeft. “Zo hebben we veel meer controle over het resultaat en de hersteltijd van de huid”, aldus Brit.

Maar heeft een cliënt last van hangende oogleden, dan is een ooglidcorrectie volgens Camiel de beste aanvulling, al weet hij uit ervaring dat hier nog best veel misvattingen over zijn. “Veel mensen denken dat het pijn doet, maar dat is een groot misverstand”, stelt Camiel. “Het enige wat je voelt is de verdoving, maar dat is slechts een klein prikje. Ook het herstel is totaal niet pijnlijk. De meeste mensen ervaren tijdens de herstelweek geen pijn en er is vaak amper sprake van blauwe plekken. Ongeveer 90 procent van mijn cliënten krijgt ze niet. Wel kan er sprake zijn van wat zwelling, maar die trekt in de loop van de eerste week weg.”

Wil je toch niet dat er gesneden wordt, dan kun je de oogleden ook laten behandelen met onze laser. “Stel dat iemand met veel huidverslapping geen ooglidcorrectie wil, dan kunnen we het overschot ook verstrakken met de laser. Je behaalt er niet dezelfde resultaten mee, maar zeker wel veel verbetering”, vult Brit aan. “Met de laser is het mogelijk om het overschot van de huid als het ware te verdampen, waardoor de huid krimpt. Hierdoor zie je dat het echt een stuk strakker wordt.”

Openingsbeeld: Adobe Stock

Laatste nieuws