Welke gezichtsolie past het beste bij jouw huidtype?

Zeker in de koudere maanden heeft elke skincare-routine baat bij de voedende eigenschappen ervan.

Girl dropping hyaluronic acid on face

Zeker in de koudere maanden heeft elke skincare-routine baat bij de voedende eigenschappen van een gezichtsolie. Omdat het meer dan bij elk ander product belangrijk is om de juiste te gebruiken, helpen wij je ’m te vinden.

Huidzorg: Lijntjes en rimpels

Mijn huid vertoont (beginnende) lijntjes en rimpels, dus ik wil een olie met anti-aging-eigenschappen.

1. "Ik wil een olie die ik overdag kan gebruiken."

Olie voor overdag moet snel intrekken en vooral geen vette waas achterlaten. Deze van Sisley is fijn om onder je dagverzorging te gebruiken. Hij bevat onder meer pruimenen camelia-olie, die het lipidengehalte van je huid op peil houden. Daardoor oogt je huid meteen na het aanbrengen meer gevoed en worden lijntjes en rimpels minder zichtbaar.

2."Ik gebruik het liefst 's avonds een olie."

Anti-aging-held retinol is een echte rimpelkiller. Je vindt het ingrediënt in crèmes en serums maar ook in fijne smeerbare oliën. Retinol gebruik je bij voorkeur ’s avonds, omdat het je huid gevoeliger maakt voor de zon. Enter deze overnight-olie van Pixi, met retinol als actief ingrediënt in een basis van verzorgende amandelolie. Overdag alsnog wel een SPF gebruiken!

Huidzorg: Droogte en dofheid

Mijn huid is wat droog en oogt daardoor dof. Ik zoek een olie die er nieuw leven inblaast.

1. "Ik wil weleens een olie proberen, dus doe mij maar een instapmodelletje."

Een doffe teint is vaak het gevolg van droogte en gebrek aan vocht. Een droge huid kan het licht niet optimaal weerkaatsen, waardoor die glow ontbreekt. En laat olie nou supergoed zijn in het voeden van je huid. Deze bevat 100% pure rozenbottelzaadolie, die hydrateert en je huid direct een frisse glow geeft

2. "Ik vertrouw op olie, dus hij mag best wat kosten."

In de natuur komen heel veel soorten oliën voor. Marulaolie bijvoorbeeld, wordt gewonnen uit de noten van de marulaboom uit Afrika. Door de noten koud te persen blijven de eigenschappen ervan behouden. De olie is rijk aan beschermende antioxidanten én vitaminen die je huid voeden. Welcome back, glowy skin!

Huidzorg: Oneffenheden en vlekjes

Mijn huid slaat snel rood uit en vertoont soms ineens pukkeltjes, daarom zoek ik een kalmerende olie.

1. "Ik stoor me het meest aan die roodheid."

Roodheid vraagt om kalmerende ingrediënten. Deze olie van Kiehl’s is samengesteld uit groene oregano-olie dat ontstekingsremmend werkt en hennepzaadolie die geliefd is om z’n kalmerende eigenschappen. Hij voelt licht aan en is niet-comedogeen, wat betekent dat-ie je huid niet verstopt en ook geschikt is voor de vettere huid.

2. "Een olie tegen onzuiverheden graag!"

Pukkeltjes en het gebruik van olie sluiten elkaar niet uit. Je moet alleen wél even weten welke ingrediënten je nodig hebt. Deze olie bevat salicylzuur, een ingrediënt dat werkt tegen pukkeltjes, verstopte poriën en onzuiverheden. Daarnaast bevat-ie extracten van komkommer en kamille die je huid tot rust brengen.

Dit artikel verscheen eerder in Marie Claire 2021. 

Tekst: Marjolein Vermeij | Beeld: