Wat vertelt je geboortehoroscoop over jou

De horoscoop. De een vindt het heerlijk om iedere dag te lezen wat de sterren die dag voor je in petto hebben, terwijl een ander het minder belangrijk vindt. Toch lijkt soms je horoscoop die dag niet helemaal te kloppen. En dat kan heel goed. Een horoscoop wordt vaak gebaseerd op je sterrenbeeld en daarbij wordt niet gekeken naar al die andere facetten die belangrijk zijn voor astrologie. Astrologie is namelijk de verzamelnaam voor de leer die de samenhang tussen het leven op aarde en de stand van de hemellichamen verklaart. Dit is veel uitgebreider dan alleen je sterrenbeeld, want ook de stand van de zon, maan en bepaalde planeten komen hierbij kijken. Daarom is het leuk om eens je geboortehoroscoop uit te laten zoeken, want deze houdt rekening met al die facetten en meer.

Wie ben jij?

Sterrenbeelden zijn twaalf types die per periode van het jaar worden bepaald. Aan de hand van je sterrenbeeld kun je bijvoorbeeld verschillende karaktertrekjes beter verklaren. Ieder sterrenbeeld gaat gepaard met een algemene karakterbeschrijving. Zo zijn Schorpioenen een tikje eigenwijs en weten ze precies wat ze willen in het leven, zijn Leeuwen juist heel gepassioneerd, soms iets te eerlijk en heel loyaal, terwijl Steenbok graag op zichzelf is. Natuurlijk zijn dit algemene typeringen, maar er zit vaak wel iets in wat je herkent. Bij je geboortehoroscoop gaat het ietsje verder dan alleen onder welk sterrenbeeld je bent geboren. De dag en tijd waarop je geboren bent, worden hierin meegenomen. Alsmede de stand van de sterren. Want dat biedt, aldus deze horoscoop, meer inzicht in je karakter.

Opbouw geboortehoroscoop

Voor de geboortehoroscoop wordt er gekeken naar verschillende elementen die van invloed hebben kunnen zijn op wie je bent. In de geboortehoroscoop zijn dit de vier elementen, je zonneteken, je maanteken, je ascendant en de verschillende huizen waarin je zonneteken kan staan.

De vier elementen

Aarde, water, lucht en vuur zijn de vier elementen van de aarde en spelen een grote rol in de astrologie. Ieder element heeft unieke kenmerken die je persoonlijkheid zouden kunnen beïnvloeden. Welk element het meest overheerst in je geboortehoroscoop kan dus bepalend zijn voor de vormgeving van je temperament, communicatiestijl en emotionele reacties. Aarde is mild en staat stevig met de voeten op de grond, watertekens staan in verbinding met hun innerlijke emoties, vuur is gepassioneerd en doelgericht en lucht is rationeel.

Zonneteken

Je sterrenbeeld wordt in de astrologie ook je zonneteken genoemd. Dit geeft binnen de astrologie je kernidentiteit weer. Of je nu een vastberaden Ram bent, een praktische Stier of een nieuwsgierige Tweeling, dit teken geeft inzicht in je zelfexpressie, doelen en algemene levenshouding.

Maanteken

Wist je dat de stand van de maan tijdens je geboorte van invloed kan zijn op je emotionele behoeftes en reacties? Je maanteken is een tweede sterrenbeeld, naast je zonneteken. Je zonneteken is bijvoorbeeld Maagd, waardoor je iemand bent waarop men kan bouwen, je staat altijd klaar voor anderen. Je maanteken kan bijvoorbeeld Leeuw zijn. Leeuwen kunnen soms wat egocentrisch zijn, maar hebben wel passie en creativiteit. Samen vormen ze een dieper inzicht in hoe je jezelf voedt op emotioneel niveau en hoe je kunt zorgen voor een gezond emotioneel welzijn.

Ascendant

De Ascendant is het teken van hoe de wereld je ziet. Het kan een masker zijn wat je opzet om je ware ik te verbergen. Misschien je sterrenbeeld wel Ram, maar lijk je op de wereld over te komen als Vissen. Met deze kennis kun je leren beter te communiceren met de mensen om je heen.

Zonneteken in huizen

In een geboortehoroscoop wordt je zonneteken vervolgens gekoppeld aan een specifiek ‘huis’. Ieder huis staat weer voor andere eigenschappen. Toch wordt hier vooral gekeken naar inzicht in je ambities voor je carrière en professionele potentieel. Zo zou je dus bijvoorbeeld weloverwogen carrièrekeuzes kunnen maken aan de hand van deze informatie.

Stand van de planeten

Veel geboortehoroscopen nemen ook de stand van de planeten mee in de analyse. Hierbij worden tevens verschillende sterrenbeelden gekoppeld aan de planeten. Samen helpen ze je je karakter vormen.

Meer tussen hemel en aarde

Het laten maken van je geboortehoroscoop is heel leuk en biedt misschien wel toffe inzichten in jezelf. Zelfs als je niet helemaal gelooft in het feit dat de sterren zoveel invloed op je zouden uitoefenen, het kan je toch helpen om jezelf beter te leren begrijpen. Er liggen heel wat schatten over je karakter en persoonlijkheid verscholen in je eigen geboortehoroscoop. Bovendien zal je ontdekken dat je karakter meerdere sterrenbeelden in zich kan dragen, waarbij het zonneteken natuurlijk het meest dragend is. Het verklaart wel waarom je soms de ene dag meer Tweelingen bent en de andere dag misschien beter de horoscoop voor Waterman of Ram kan lezen.

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Horoscoop Luna.

Openingsbeeld: Gülşah Aydoğan (pexels)