Iets te veel gedronken? Met dit drankje kun je een kater wat verminderen

Al is voorkomen natuurlijk altijd beter dan genezen.

Tijdens de decembermaand drinken we vaak wat meer dan gemiddeld – wat wil je ook tijdens al die decemberborrels en kerstdiners? Maar wat kun je doen als je toch meer hebt gedronken dan je lichaam (comfortabel) kan verdragen?

Uitgedroogd

De kater is er in verschillende vormen. De één heeft barstende hoofdpijn, terwijl de ander amper iets kan eten. Uiteindelijk komt het – je raadt het niet – allemaal door de alcohol. Wanneer we daar te veel van binnenkrijgen geeft dat een uitdrogend effect. Daarnaast tast alcohol je lever en maag aan. Allemaal niet goed voor je lichaam, dat is duidelijk. Eigenlijk moet je helemaal niet te veel alcohol binnenkrijgen, maar je hebt het nu al gedaan. Tijd om die kater te bestrijden.

Aanvullen maar

Je lichaam is een hoop belangrijke mineralen verloren door het drinken van alcohol. Hierom verlangt je lichaam naar zowel zure als zoute voedingsmiddelen. Gooi dit in een drankje en je lichaam is tevreden. Dus, houd je vast. Je mengt wat tomatensap, citroensap en sap uit een augurkenpotje met elkaar. Knijp je neus dicht en drinken maar! Spoel de vieze nasmaak na met wat water en laat het ‘mixdrankje’ wonderen doen.

Vieze smaak

Grote kans dat jij tijdens je kater niet staat te springen om dit zure drankje. Daarom is het des te beter de kater te voorkomen. Dit doe je door allereerst natuurlijk niet té veel te drinken, maar ook om tijdens het nuttigen van alcoholische drankjes genoeg water te drinken. Zo voorkom je dat je lichaam enorm uitdroogt. Maar voor de echte party animals: probeer het zure drankje eens. Wie weet doet het wonderen.

Bron: Dingen voor Vrouwen | Beeld: Sex and the City