5 dingen waar je rekening mee moet houden wanneer je een nieuwe dames pyjama koopt

Nu de winter écht is doorgebroken is het tijd om de warme pyjama’s weer uit de kast te trekken, óf om je nachtmode garderobe aan te vullen als je geen geschikte pyjama hebt! Gelukkig is er genoeg keuze, maar waar moet je rekening mee houden wanneer je een nieuwe pyjama gaat kopen?  

 

Met die vraag helpen wij jou graag een handje. Daarom in dit blog vijf dingen waar je rekening mee moet houden wanneer je op zoek gaat naar je nieuwe nachtjurk, pyjama of slaaphemd! 

Materiaal  

Op de eerste plek komt het materiaal waar je nieuwe slaaphemd van gemaakt is. Een leuke damespyjama kopen is alleen maar leuk wanneer je hem ook met plezier kunt dragen. Materiaal is daarbij erg belangrijk! Heb je bijvoorbeeld een gevoelige huid, dan zijn katoen en satijn beide een goede keuze. Deze materialen zijn namelijk vriendelijk voor de huid. Polyester pyjama’s daarentegen minder, net als fleece. Heb je geen gevoelige huid en heb je je pyjama het liefst zo warm mogelijk, dan zijn dit juist wél weer geschikte stoffen. Kortom, het materiaal van de pyjama is erg belangrijk.    

Pasvorm 

Het tweede punt waar je rekening mee moet houden is de pasvorm. Belangrijk hierbij is om een pyjama te kopen met een pasvorm waar jij je prettig in voelt. Ga je puur voor comfort, dan is een pyjama met een ruime pasvorm prettiger. Hecht je echter meer belang aan stijl en looks, dan is een slimfit pyjama die de contouren van je lichaam benadrukt meer geschikt. Een tip hierbij is om de productbeschrijving op de website waar je de pyjama koopt goed door te lezen. Hier wordt vaak op aangegeven welke ‘fit’ de pyjama heeft, wat handig kan zijn omdat de foto’s op een website hier soms niet een heel goed beeld van geven.  

Stijl 

Een pyjama is net zo persoonlijk als je reguliere kleding en moet goed passen bij jouw stijl! Een pyjama die achteraf gezien niet past bij jouw stijl ga je waarschijnlijk niet vaak dragen en dat is zonde van het geld. Bedenk dus van tevoren goed welke kleur en print en welk model pyjama het beste bij je past. Zo weet je zeker dat je nog lang plezier gaat beleven van je nieuwe pyjama. Tip: check social media profielen van nachtmode merken en winkels die je leuk vind voor inspiratie!  

Onderhoudsgemak 

Onderhoudsgemak is het volgende belangrijke punt om rekening mee te houden. Ben jij het type dat alles strijkt nadat het is gewassen? Dan is een zijden of satijnen pyjama geschikt voor jou. Maar ben jij het type dat het liefst alles in één was gooit en de droger gebruikt om je kleding te drogen, dan is een flanellen of katoenen pyjama beter voor jou. Deze zijn namelijk onderhoudsvriendelijker, of beter gezegd ‘hufterproof’.  

Kwaliteit 

Goedkoop is duurkoop wordt wel gezegd en dit gaat ook op voor pyjama’s. Wil je dus een pyjama kopen waar je nog lange tijd van kunt genieten? Of heb je graag oog voor duurzaamheid en houd je niet van ‘fast fashion’? Dan is het aan te raden een pyjama van goede kwaliteit te kopen. Hoe weet je of een pyjama van goede kwaliteit is, vraag je je af? Vaak is goede kwaliteit te herkennen aan de dikte van de stof en de afwerking van de naden. Voelt de stof robuust en zijn de naden dubbel gestikt en rafelen ze niet? Dan mag je ervan uitgaan dat het goede kwaliteit is.  

Openingsbeeld: cottonbro studio (pexels)