Geen ruimte voor een winterdipje met een groene tuin! 

Hoewel iedereen nog aan het nagenieten is van die fijne (maar stressvolle) feestdagen, is het nu toch de hoogste tijd om de kerstboom de deur uit te doen. Het is altijd zo’n overgang, van lieflijke lichtjes en veel groen naar ineens weer kille, kale winterdagen. Gelukkig kun je toch van groen genieten met een leuke combinatie van wintervaste planten en bomen die het hele jaar door blijven bloeien. Dus als jij een leuke tuin of balkon hebt, dan is dit het perfecte moment om voor groen te gaan! 

 

Ga voor groen! 

Groene planten hebben een positief effect op je humeur, want er is niets zo rustgevend en inspirerend als bloeiende tuinplanten. Maar helaas zie je tijdens de donkere winterdagen maar weinig groen om je heen. Gelukkig kun je tegenwoordig heel gemakkelijk online jouw favoriete planten bestellen, zodat je vandaag nog van meer groen in de tuin kunt genieten. Maar voor welke planten moet je nu gaan voor het groenste effect? We hebben een paar leuke ideeën voor je op een rijtje gezet: 

Tropisch groen 

Als je aan een tropisch eiland denkt, denk je aan strand, zee en palmbomen. Nu kunnen we moeilijk een strand en zee aanleggen in de tuin, maar die palmbomen, daar kunnen we wel wat mee! Denk bijvoorbeeld aan de prachtige Chamaerops Humilis, een palmboom met stugge bladeren die zowel de heetste zomers als de donkerste winterdagen overleeft. Deze charmante palm wordt niet erg hoog, dus misschien ken je haar wel onder de naam dwergpalm (ideaal voor op het balkon dus!). Deze palmsoort komt in verschillende soorten en maten, heeft veel water nodig en geeft elke buitenruimte in een oogopslag een tropische look.  

Bonte kleuren 

De naam klinkt je vast bekend in de oren, en dat is niet zonder reden.. de populaire Hortensia! Oorspronkelijk komt deze gekleurde plant uit China en Japan en is een symbool voor dankbaarheid en schoonheid. Dit kleine boompje wordt tot zo’n twee meter hoog en als ze goed in de grond staat overleeft ze zelfs koude winters. Waarom een Hortensia? Omdat deze soort in wel 100 verschillende kleuren voorkomt, dus ga voor de welbekende blauwe, paarse, roze en witte bloemen of kies voor een unieke kleursoort en geef je tuin een kleurrijke boost.  

De groene vuller 

Wil jij graag een groene heg creëren, of ben je juist op zoek naar een wintervaste plant die lege, kale plekken in de tuin heerlijk groen maakt? Ga dan voor een Camellia Japonica, een schattige struik met donkergroene, glanzende bladeren en kleine witte bloemen. Hoewel ze niet heel goed tegen koude wind kan, doet ze het perfect als een mooie groene heg of opvuller op een beschutte plek tussen je andere bomen.  

Misschien heb jij je tuin of balkon al vol staan met je favoriete planten, maar ben je toch op zoek naar een boost voor je buitenruimte tijdens de winterdagen. Overweeg dan eens om te spelen met leuke grote bloempotten! Door de juiste combinatie aan wintervaste planten en boompjes in verschillende bloempotten creëer je een prachtige oase in eigen tuin. Grote bloempotten zijn een echte statement piece en komen voor in alle soorten en stijlen. Ga voor een neutrale look met terracotta potten, of creëer een strakke, moderne look met keramische potten in de perfecte grijstinten die bij jouw buiteninterieur passen. Op zoek naar een allround zomergevoel? Dan zijn gekleurde potten perfect voor jou! Kies voor de kleuren die jou inspireren en zet een mooie collectie van verschillende kleuren en formaten plantenpotten in de tuin of op je balkon voor een instant mood booster! 

Get rid of your winterdipje en haal het meeste uit je tuin of balkon, het hele jaar door. Met de juiste combinatie aan (wintervaste) planten, bomen en plantenpotten geniet je van groene frisheid in eigen tuin.  

Beeld: Rene Asmussen (Pexels)