Met deze trucjes kun je nagelgroei stimuleren

Voor mooie, lange nagels die niet afbreken.

We verzorgen onze haren met meerdere producten en we houden er een skincare-routine van meerdere stappen op na. Diezelfde liefde stoppen we alleen nog niet in het verzorgen van onze nagels. Zou je dat wel doen? Dan resulteert dat niet alleen in gezondere nagels, maar stimuleer je ook nagelgroei.

Gebruik olie

Het gebruik van olie voor je huid en haar zit waarschijnlijk al in je dagelijkse beauty-routine. Maar gebruik je dit magische elixer ook al voor je nagels? Investeer in een goede nagelriemolie om je nagels een boost te geven.

Vijlen

Om te voorkomen dat je nagels gaan splijten, kan het helpen om te investeren in een kristallen nagelvijl. Ze sluiten je nagels als het ware af wanneer je ze vijlt. Zo ontstaan er dus geen kleine scheurtjes. De manier waarop je vijlt is trouwens ook een belangrijk onderdeel van je nagelverzorging. Om je nagels zo min mogelijk te 'belasten' probeer dan één kant op te vijlen. Het knippen van je nagels is een echte no-go. Althans, als je ze graag lang en gezond wilt laten groeien.

Draag handschoenen

Nagels worden zachter en hebben een grotere kans om te breken wanneer ze aan water worden blootgesteld. Draag handschoenen wanneer je de afwas doet, de badkamer schoonmaakt of een ander huishoudelijk klusje doet waarbij je handen in contact komen met water.

Hydrateer je handen

Een van de grootste oorzaken voor het splijten van je nagels is een gebrek aan vocht. Vooral na het wassen en drogen van je handen. Een fijne handcrème doet de truc om je handen én nagels te hydrateren.

Manicure

Een manicure is een leuke manier om te ontspannen en je nagels er goed uit te laten zien. Maar ze zijn ook zeer gunstig voor de gezondheid van je nagels en handen. Alle technieken die ze gebruiken, zullen je nagels zacht houden. En dit zorgt ervoor dat ze niet zullen afbreken tijdens het groeien.

Bron: Marie Claire UK | Beeld: Brigitte Tohm (Pexels)