4 geweldige films waarin de Mini straalt

Er zijn maar weinig auto’s waar vrijwel iedereen een zwak voor heeft. De Mini Cooper, en dan met name het origineel, behoort zonder meer tot deze categorie. Dit is niet in de laatste plaats te danken aan de aanwezigheid van de Mini op het witte doek. De legende moet ergens geboren worden! Hier vind je vier fantastische films waarin een Mini een onvergetelijke indruk achterlaat.

The Italian Job

The Italian Job is de film waarin Mini’s voor het eerst prominent verschijnen. Drie van deze kleurrijke hebbedingen spelen een noodzakelijke rol in het verhaal, aangezien ze gebruikt worden als ontsnappingsvoertuigen bij een ambitieuze overval. Het team van Charlie Croker (Michael Caine) wil 4 miljoen dollar aan goud stelen.

Wanneer ze de buit eenmaal binnen hebben, verdelen ze deze over de drie Mini Coopers en moeten ze zich een weg zien te banen door het bomvolle Turijn. Het was ook een goede vangst voor het Britse automerk: voor de film werden in totaal dertig Mini’s gekocht.

Mr. Bean

De Mini van Mr. Bean (Rowan Atkinson) is een onmisbaar deel uit het leven van het legendarische komediefiguur. Het is de groene Mini die vooral wordt herinnerd als zijn trouwe ros, maar in eerste instantie rijdt hij een oranje exemplaar. Helaas sneuvelt deze bij een crash in een van de eerste afleveringen van de serie.

Mr. Bean beleeft de grootste avonturen met zijn Mini: vanuit een luie stoel op het dak de auto met touwen besturen of zijn ochtendroutine uitvoeren van achter het stuur, niets is te gek. Als de klassieke Mini een icoon genoemd mag worden, dan heeft Mr. Bean daar zeker aan bijgedragen.

The Bourne Identity

The Bourne is een van de beste actiefilmfranchises van de 21ste eeuw. In het eerste deel, The Bourne Identity, maken we kennis met hoofdpersoon Jason Bourne (Matt Damon), een spion met geheugenverlies die zijn leven bij elkaar probeert te puzzelen. In de film ontmoet hij Marie Kreutz, een Duitse vrouw die hem met enige tegenzin (en 20.000 dollar ter motivatie) besluit naar Parijs te rijden in haar vertrapte Mini Cooper.

Na een intense vechtscène met een huurmoordenaar probeert de politie ze te pakken krijgen. De ontsnappingspoging in de rode Mini, waar ze half Parijs op stelten zetten, is een van de hoogtepunten uit de serie.

Austin Powers in Goldmember

De Austin Powers-films waren een fenomeen rond de millenniumwisseling. In het derde en laatste deel van de reeks, Austin Powers in Goldmember, steelt een Mini Cooper de show als de wagen van de beroemde spion Nigel Powers (Michael Caine), de vader van Austin Powers (Mike Myers). Het is meer dan gepast dat het uitgerekend Michael Caine is die de rol speelt, aangezien de acteur Mini eerder in de spotlight zette in The Italian Job. De in de Union Jack gehulde Mini Cooper wordt eveneens in het zonnetje gezet in in Goldmember, en wel met de volgende onvergetelijke introductie:

Austin Powers: “Je spionnenauto is een Mini?”

Nigel Powers: “Het gaat er niet om hoe groot-ie is, maar hoe je hem gebruikt.”