Jouw tuin een gezellige hotspot voor familie en feestjes? 7 tips! 

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd op:marie claire fr

Het organiseren van lekkere etentjes en gezellige feestjes in je tuin is een geweldige manier om vrienden en familie samen te brengen en te genieten van de zomerse sfeer. Of je nu een verjaardagsfeestje, een barbecue of gewoon een gezellig samenzijn plant, er zijn verschillende elementen die je kunt overwegen om ervoor te zorgen dat je tuin een gezellige hotspot is. Ook als het geen zomer is! Wij geven je zeven tips om je tuin om te toveren tot een fijne, sfeervolle plek om te genieten van heel veel gezellige en lekker uurtjes. Van lichtsnoeren buiten tot terrasverwarmers en comfortabele tuinmeubels, we hebben alles wat je nodig hebt om jouw gasten te verwennen!  

  1. Tuinverlichting snoer voor extra sfeer

De juiste verlichting kan een enorme impact hebben op de sfeer van je tuinfeest. Overweeg het gebruik van een tuinverlichting snoer om een warme en feestelijke ambiance te creëren. Hang ze langs de rand van het terras, door bomen of struiken, of gebruik ze als decoratie voor de tafelsetting. Kies voor professionele, koppelbare prikkabels met  LED-lampjes. Daarmee kun je het hele jaar door van je verlichting genieten, ook van binnenuit! Professionele prikkabels zijn zeer sterk, waterdicht en bestand tegen alle weersomstandigheden. Dus ook als het regent tijdens jouw feest, kun je ze gewoon laten hangen. Kies voor lampen met warm, wit licht voor een elegante sfeer, of juist lampen in verschillende kleuren voor een extra feestelijk effect.  

  1. Terrasverwarmer en partytent

Een ander belangrijk aspect om rekening mee te houden is de temperatuur tijdens je tuinfeest, vooral wanneer het ‘s avonds afkoelt. Een terrasverwarmer kan hierbij uitkomst bieden. Er zijn verschillende soorten terrasverwarmers beschikbaar, zoals elektrische heaters, gasheaters en vuurkorven. Kies de optie die het beste past bij jouw behoeften en zorg ervoor dat je gasten comfortabel kunnen genieten van het feest, zelfs als de temperatuur daalt. Heb je geen overkapping? Koop of huur dan een grote partytent, mocht er regen voorspeld worden.  

  1. Tuinmeubels en loungeset

Comfortabele zitplaatsen zijn essentieel om elke dag van je tuin te genieten. Maar ook voor een geslaagd tuinfeest zijn ze uiteraard onmisbaar. Investeer in kwalitatieve, trendy tuinmeubels en een loungeset om ervoor te zorgen dat je gasten zich ontspannen voelen. Kies voor weerbestendige materialen zoals rotan of aluminium die bestand zijn tegen verschillende weersomstandigheden. Voeg comfortabele kussens toe voor extra gemak en stijl en eventueel wat dekentjes voor gasten die het snel koud hebben.  

  1. Tafeldecoratie

Een mooi gedekte tafel draagt bij aan de algehele uitstraling van je tuinfeest. Gebruik kleurrijke tafelkleden en (wegwerp of kunststof) serviesgoed om een feestelijke sfeer te creëren. Overweeg ook om naamkaartjes te plaatsen op de tafel, zodat elke gast zijn eigen plek heeft. Of richt een rijke tafel in voor een open buffet, zodat iedereen kan kiezen wat hij of zij wil eten en drinken. Het leuke daarvan is dat je meteen beweging hebt op je feestje. 

  1. Verzorging van eten en drinken

Goed eten en drinken zijn natuurlijk cruciaal voor elk feest. Overweeg om een barbecue of buitenkeuken te gebruiken om heerlijke gerechten te bereiden. Zorg ervoor dat je voldoende drankjes aanbiedt, inclusief alcoholische en non-alcoholische opties. Denk ook aan snacks en hapjes voor tussendoor. Een andere mogelijkheid is om een open buffet te maken, met allerlei heerlijke gerechtjes, finger food en salades. Daarnaast is het heel erg leuk om een tafel met mocktails te maken: plaats de ingrediënten, glazen en rietjes en schrijf een aantal recepten op een bord. Zo kan iedereen een verfrissende mocktail naar eigen smaak maken.  

  1. Geluidssysteem

Zorg ervoor dat je over een geschikt geluidssysteem beschikt. Een draagbare luidspreker met Bluetooth-connectiviteit is  handig, omdat je deze gemakkelijk kunt verplaatsen naar verschillende delen van de tuin. Speel een rustgevend muziekje af tijdens een rustig ontbijtje op zondagochtend of je yogasessies in de tuin. En voor een spetterend tuinfeest is muziek natuurlijk ook een must. Tip: stel je buren van tevoren op de hoogte, of nodig ze ook uit. Zo voorkom je boze gezichten.  

  1. Muggen- en insectenbestrijding

Niets kan de sfeer van een fijn samenzijn in de tuin zo snel verpesten als muggen, wespen en andere vervelende insecten. Neem maatregelen om deze beestjes op afstand te houden door het gebruik van citronella kaarsen, muggensprays, wespenvangers of zelfs een elektrische vliegenmepper. 

Om jouw tuin om te toveren tot een gezellige, bruisende hotspot heb je aandacht voor detail nodig, maar met deze zeven tips ben je goed op weg naar succes! Hang sfeervolle buitenverlichting op, zorg voor lekker eten en mooie muziek. Jouw avond kan niet meer stuk! Verwen jouw gasten met gezellige bijeenkomsten en feesten waar jullie nog lang van kunnen nagenieten. Door te investeren in prikkabels, kwalitatief meubilair en extra comfort, geniet jij van de zomerse avonden in je prachtig ingerichte tuin en maak je herinneringen die een leven lang meegaan! 

Beeld: Renda Eko Riyadi (Pexels) 

Laatste nieuws