All black outfits zijn ook deze winter in de mode: zo style je het

Only black is the new black.

PFW - Haute Couture Street Look

Hoewel niet iedereen wat voelt voor een geheel zwarte outfit, is het nog nooit bestempeld als gedateerd of uit de mode. Zwarte items met elkaar combineren is dé succesformule in de modewereld.

Kleuren komen en gaan

In de mode-industrie is het heel normaal dat een bepaalde kleur tijdens een bepaald seizoen enorm in trek is. Nog niet zo lang geleden waren de pasteltinten niet uit het straatbeeld weg te denken, en kort daarvoor waren gifgroene tinten razendpopulair. O, en dan hebben we natuurlijk nog de kleur roze. Vorig jaar stond geheel in het teken van deze kleur. Nooit eerder was roze zo geliefd – we blame Barbie.

Naarmate seizoenen verstrijken, raken de meeste kleuren weer wat meer op de achtergrond. Al weten we: de meeste tinten maken vanzelf een comeback. Een kleur die de tand des tijds echter wel heeft doorstaan, en dat ook zal blijven doen, is zwart.

De geliefde modekleur

Zwart is de eeuwige kleur in de mode-industrie. Al sinds we het ons kunnen heugen wordt zwart geassocieerd met de nacht, waardoor we het ook een raadselachtige kleur vinden. Het is hierdoor een kleur die we koppelen aan prestige, macht, intelligentie, glamour en luxe. Een elegante kleur, dus. Maar het is ook geliefd vanwege zijn veelzijdige karakter. Zo kun je zwart makkelijk combineren met andere kleuren. Bijkomend pluspunt is dat de kleur ook niet gekoppeld wordt aan een bepaalde leeftijd. Waar de kleuren zuurstokroze en gifgroen minder gedragen worden door wat oudere personen, wordt zwart door alle leeftijden omarmd.

All black

Veel outfitinspiratie is vaak niet nodig om een geheel zwart ensemble te stylen. Een zwarte broek gaat goed samen met een zwart shirt en een zwarte blazer, bijvoorbeeld. Maar toegegeven; je slaat de plank niet snel mis wanneer je verschillende zwarte items met elkaar combineert – mits de kleur natuurlijk nog mooi is. Een verwassen zwarte look gooit niet heel hoge ogen.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Aimee Song (@aimeesong)

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Gosia Boy (@gosiaboy)

Een beetje kleur

Een geheel zwarte outfit kan heel mooi zijn, maar het moet natuurlijk wel je ding zijn. Het is geen schande als je toch een beetje kleur in je look wilt opnemen. Bovendien kan het ook heel elegant staan. De simpelste manier om een geheel zwarte outfit wat kleur te geven, is door het te combineren met een tas of een paar schoenen in een andere kleur. Of ga voor een zwarte basis en draag er een jas in een andere kleur bij. Opties genoeg!

Texturen combineren

Een zwarte outfit kun je op verschillende manieren interessant maken. Een formule die altijd werkt? Dat is het combineren van verschillende texturen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een zwarte leren broek met een zwarte wollen trui? Of corduroy met katoen? Op die manier kun je jouw outfit nog interessanter maken. Al is het uiteindelijk je eigen keuze. Dragen waar jij je fijn in voelt is key voor de perfecte look.

Beeld: NL Beeld, Instagram

Fashion
  • Street style, Maja Malnar, Teresa Andres Gonzalvo and Marta Lozano arriving at Zuhair Murad Spring Summer 2023 Haute Couture show, held at Hotel Potocki, Paris, France, on January 25th, 2023. Photo by Marie-Paola Bertrand-Hillion/ABACAPRESS.COM