De een heeft om half 12 al honger en de ander stelt de lunchpauze liever uit tot 1 uur 's middags. Wij vroegen ons daarom af op welk tijdstip je het beste kunt pauzeren.
Verschillend
De beste tijd om te eten varieert van persoon tot persoon. "Het is afhankelijk van je caloriebehoefte, eetlust en hoeveel je over het algemeen beweegt", vertelt Gerard Mullin, een gastro-enteroloog en universitair hoofddocent geneeskunde aan de Johns Hopkins School of Medice, aan HuffPost. Ook je gewoontes en planning tijdens het thuiswerken spelen een rol.
Gezondheid
Al dat thuiswerken kan al snel je gezondheid en spijsvertering beïnvloeden. Hoe dat komt? "Als je vanuit huis werkt, zit je waarschijnlijk meer en is je schema niet meer op orde. Daarnaast kun je je ook extra gestresst voelen door de pandemie. Dit kan invloed hebben op je algehele gezondheid en spijsvertering", aldus de hoofddocent.
Wat dit voor gevolgen kan hebben? Volgens Mullin zou dit je kunnen aanzetten om meer te eten dan je eigenlijk zou moeten, waardoor je je moe en oncomfortabel voelt. Enne, dit resulteert er vaak in dat je je niet meer goed kunt concentreren. Het is daarom dan ook belangrijk dat je je maaltijden over de dag verspreid om je energie én focus op peil te houden als je thuiswerkt.
Lunchen
Wist je dat je eerste maaltijd van de dag binnen 30 tot 60 minuten nadat je wakker bent genuttigd zou moeten worden? Waarom vraag je je af? Om je lichaam van brandstof en voeding te voorzien. Volgens Mullin duurt het verteren van een vaste maaltijd ongeveer vier uur, waardoor je je lunch (of een snack) het beste drie tot vijf uur na je ontbijt kunt eten.
Echter is dit wel slechts een richtlijn. "Het is belangrijk dat je naar je lichaam en je hongersignalen luistert", adviseert voedingsdeskundige Rahaf Al Bochi. Als je bijvoorbeeld niet veel als ontbijt gegeten hebt, dan is het waarschijnlijker dat je je maag binnen één tot twee uur al voelt knorren. Diëtiste Alyssa Pike, stelt dan ook voor om maaltijden te eten met eiwitten en vezels. "Deze voedingsgroepen helpen je om je langer vol te voelen."
"Wat je eet heeft invloed op de verbinding tussen je hersenen en darmen, die je stemming, geestelijke gezondheid en hersenactiviteit beïnvloedt", aldus Al Bochi.
Bron: HuffPost | Beeld: Adobe Stock