Dit is de skincareroutine van Rikkie Kollé

Leuk om te weten!

Ze won Miss Nederland 2023 en is vanbinnen en vanbuiten prachtig. Elke dag een full glam make-uplook dragen is voor Rikkie Kollé dan ook niet nodig. Wel verzorgt ze haar huid graag met goede skincare-producten. Aan Marie Claire vertelt Rikkie meer over haar skincare-routine.

Ochtendroutine

Even snel in de ochtend een dagcrème aanbrengen zit er voor Rikkie niet in. Ze is erg verknocht aan haar skincare-routine en slaat deze ’s ochtends niet snel over. “Ik begin altijd met het reinigen van mijn gezicht. Dat doe ik met een lauwwarme, natte doek. Daarna gebruik ik de Cleansing Oil van hannah en maak ik mijn gezicht weer droog. Vervolgens breng ik de Prepare Potion met een watje aan op mijn gezicht. Dit is een extra reiniging en zorgt ervoor dat de producten die je later aanbrengt extra goed worden opgenomen.”

“Vervolgens is het tijd voor het beYOUty serum, een heel fijn voedend serum dat een natuurlijke glow geeft. De Sparkling Spray is dan aan de beurt. Deze spray bevat onder andere aloë vera en geeft mijn huid echt een boost.” Last but not least brengt Rikkie de SebuPure crème aan. “Dit is een voedende crème die je als dag- en nachtcrème kunt gebruiken. Ik heb nog weleens last van roodheden en oneffenheden en deze crème werkt daar heel goed tegen.”

Avondroutine

Rikkies avondroutine lijkt erg op haar ochtendroutine. Toch is er wel een verschil. “’s Avonds gebruik ik niet het beYOUty serum. Ook breng ik om de drie avonden het Pro Active Mask aan. Dit product stimuleert een betere doorbloeding van je huid. Als ik het masker eraf haal is mijn huid altijd een beetje rood (door de zuiverende een peelende werking, red.), maar dat trekt altijd snel bij. Dit masker voelt voor mij echt als een refreshment van mijn huid. Ook breng ik ’s avonds nog weleens een sheet mask aan. Heerlijk.”

Pro Active Mask (45 ml) – €53

hannah

“Mijn hele skincareroutine bestaat uit hannah. Ik gebruik nu een half jaar de producten van hannah en merk dat mijn huid echt is verbeterd. Voor ik hannah gebruikte, was ik altijd in de weer met verschillende skincare-producten, maar wat ik ook deed, het wilde niet baten. Dan kreeg ik alsnog weer last van oneffenheden – voornamelijk op mijn voorhoofd. Ik vroeg me dan altijd af wat ik verkeerd deed.” Dankzij haar Miss Nederland-traject kwam Rikkie in contact met hannah en ging ze in gesprek met een huidcoach die haar hielp met het samenstellen van een ideale skincare-routine. “Mijn huid heeft echt een boost gekregen.”

Voeding

Om haar huid zo mooi mogelijk te houden, probeert Rikkie ook te letten op wat ze eet. Toch is dat altijd makkelijker gezegd dan gedaan. “Het wordt altijd wel aangeraden om op je voeding te letten als je je huid wilt verbeteren, maar ik weet van mezelf dat ik ook wel van ongezond eten houd. Daar moet ik wel op letten, anders doe ik mijn huid daar geen plezier mee. Ook probeer ik er goed op te letten dat ik gedurende de dag veel water drink, het liefst twee liter. Naast een goede skincare-routine is het drinken van water heel belangrijk om je huid goed gehydrateerd te houden.”

Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws