Actrice Margaret Qualley opent Chanel SS24 Haute Couture-show tijdens Paris Fashion Week

Niemand minder dan actrice Margaret Qualley opende de show.

Zachte tinten, lichte kleuren en vloeiende stoffen stonden centraal tijdens de Chanel SS24 Haute Couture Show. De collectie werd gepresenteerd tijdens Paris Fashion Week en niemand minder dan Chanel-ambassadrice Margaret Qualley opende de show.

Danser avec Chanel

Voor deze voorjaarscollectie liet Creative Director Virginie Viard zich inspireren door de wereld van ballet en dans – én door de iconische knopen die we vaak op Chanel-items zien stralen.

Zelf stelt ze dat dans erg belangrijk is voor Chanel. "Het Huis staat dichtbij z'n organisaties, bij z'n choreografen en danser, en we maken kostuums voor het ballet. Ik heb getracht om de kracht en de finesse van lichamen en kleding samen te brengen in een zeer etherische collectie, bestaand uit tule, ruches, plooien, en kant."

Het resultaat? Een zoete, romantische collectie, met veel roze- en wittinten, die net zo naar je lonkt als het vooruitzicht van de lente. En niemand minder dan Chanel-vrouw en actrice Margaret Qualley (bekend van Maid, My Salinger Year en Once Upon a Time... in Hollywood) opende de show.

Maar ook de looks die daarna op de runway werden getoond, waren prachtig.

Krijg je een beetje fomo van deze prachtige looks? Gelukkig kun je de hele show gewoon terugkijken.

https://www.youtube.com/watch?v=r3rSwIUXBr4

The Button

Het zal je opvallen dat de collectie een bijzondere naam heeft gekregen. Onder de titel The Button (ofwel: De Knoop) wordt er namelijk stilgestaan bij de sierlijke knopen die elk modemeisje herkent van Chanels iconische tweed-jasjes. Zo werd voorafgaand aan de show ook een korte film gedebuteerd met Chanel-ambassadrice Margaret Qualley in de hoofdrol.

https://www.youtube.com/watch?v=qCbetqqOnqU

Wanneer zij ontdekt dat haar geliefde Chanel-jasje plots een knoop mist, wordt zij door een mysterieuze kracht naar het legendarische 31 rue Cambon geleid. Of welja – mysterieuze kracht? Ze wordt een handje geholpen door niemand minder dan Naomi Campbell. Zoet detail: wie goed kijkt op de foto's hierboven, spot bovendien hoe het afloopt met dat jasje van Margaret.

Met of zonder knopen – wij zijn hoe dan ook fan van deze nieuwe collectie!

Tekst: Beau Monde | Beeld: Chanel